L’ADDA comença un cicle de vídeo concerts d’estrena d’accés gratuït en xarxes socials

0
1065

L’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA) ha iniciat un cicle de concerts que s’estrenen per primera vegada als que es podrà accedir de manera gratuïta a través de les xarxes socials. Aquesta iniciativa, duta a terme per l’orquestra ADDA·Simfònica i sota la direcció de Josep Vicent, ha començat amb la interpretació d’una peça musical de Manuel de Falla dedicada a tot el personal que des d’hospitals i centres sanitaris està realitzant una labor extraordinària per a garantir la salut de les persones davant la situació generada pel *coronavirus.
La diputada de Cultura, Julia Parra, ha explicat que “ara més que mai hem de buscar alternatives per a portar la música a totes les llars. Sens dubte és una ocasió per a gaudir de la gran faena de *ADDA·*Simfònica, l’orquestra de tots els alacantins”.
Per part seua, Josep Vicent, s’ha mostrat convençut que “el llenguatge universal de la música pot ser de gran ajuda en aquests difícils moments, oferint la possibilitat de gaudir des de casa de concerts amb tanta qualitat com si fórem a l’auditori”. Els concerts, gravats en vídeo, inclouran una selecció de composicions que compartirà *ADDA a través dels seus canals en Facebook, Twitter i Instagram.
En els últims dies, s’han pres mesures extraordinàries de caràcter preventiu per a contindre la propagació del *coronavirus seguint les directrius de les autoritats. Entre elles figura la suspensió dels 19 concerts programats fins al 13 d’abril en el *ADDA, permetent als usuaris sol·licitar la devolució de l’import de les entrades adquirides. Més informació en la web http://addaalicante.es i en el mail protocolo.adda@diputacionalicante.es. També els assajos de ADDA·Simfònica s’ajornen fins a un altre avís.

Noves mesures en el MARQ

Des d’ahir dissabte, la Diputació d’Alacant ha cancel·lat les visites als jaciments dependents del Museu Arqueològic Provincial d’Alacant (*MARQ), als jardins i al restaurant situat en el recinte del museu. La decisió ha sigut presa després de les mesures de tancament d’espais públics decretades per les autoritats.
Durant aquesta setmana s’han suspés les visites als centres culturals MARQ, MUBAG i Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert en aplicació de les recomanacions sanitàries. La decisió pretén contribuir a garantir la seguretat de visitants i empleats, amb la restricció de les activitats de cara al públic. Les sales d’exposicions del Palau Provincial també romandran tancades de manera temporal.