Es presenta a Alacant la nova edició de PhotoAlicante

0
683

El regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha presentat aquest matí en el Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA) la nova edició de PhotoAlicante ’20 al costat de José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus; Esther Donate, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant; Montserrat Corominas, directora de la Col·lecció Banc Sabadell i Leonidas Spinelli, director del festival Photoalicante. La setena edició del festival de fotografia internacional se celebrarà des del 5 de Març al 5 d’Abril de 2020 en diferents espais públics i privats de la ciutat d’Alacant.

La nova edició del festival tindrà per títol: De la percepció a la identitat. Aquest nom fa referència a l’argument vertebrador que enfoca el festival a través de diferents perspectives identitàries que van des de la classe, el gènere o la cultura fins a l’espècie. Al llarg dels últims anys la fotografia s’ha convertit en un lloc idoni com a espai de trobada i debat per a repensar alguns temes rellevants de la cultura contemporània com són la creació de relats identitaris. Per això, enguany, el festival vol posar el focus d’interés a reflexionar sobre aquests temes amb l’objectiu de posar-los en qüestió.

L’esdeveniment comptarà amb diferents alternatives que abordaran la fotografia amb 25 exposicions, 14 intervencions urbanes, conferències, *workshops o la realització de l’III Congrés Internacional de Fotografia Contemporània (bephoto.org) els dies 26, 27, 28 i 29 del mes de març coincidint amb els últims dies del festival.

El regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha ressaltat que “*PhotoAlicante s’ha convertit per mèrits propis en una de les cites culturals més esperades de l’any i des de l’Ajuntament estem molt satisfets de poder continuar amb la nostra col·laboració”.

Els projectes fotogràfics que construiran el cos del festival, passen per un sense fín d’opcions estètiques i ideologies que formen les diferents realitats que manifesta l’artista hui dia, i són un exemple també del context en el qual se subscriu. De la mateixa manera, apostem per continuar construint accions culturals des de la innovació i el desenvolupament de nous espais creatius, per a oferir experiències de qualitat a tots els participants involucrats en la vida cultural i artística d’aquesta ciutat. “Estem convençuts que com ha ocorregut en anys anteriors, el Festival tornarà a superar les expectatives, de la mateixa manera que ha augmentat la qualitat de la seua oferta”, ha afegit l’edil de Cultura.

L’Ajuntament d’Alacant participa en el festival amb una subvenció de 10.000 €, la cessió d’espais i la promoció, en un pressupost total que ronda els 40.000 €. A més, també col·laboren, entre altres, el Consorci de Museus i el Ministeri d’Educació i Cultura. “És important aquesta confluència d’esforços entre institucions públiques, privades i gestors culturals per a continuar amb el creixement de PhotoAlicante i posicionar la nostra ciutat com a referència” ha conclòs Manresa.

*Bephoto

“El context i la petjada. Estudis sobre la Identitat en la Fotografia Contemporània” és el títol de la pròxima edició de *BePhoto (III Congrés Internacional de Fotografia Contemporània), un lloc de trobada multidisciplinària que té com un dels seus principals objectius donar suport al discurs i la participació en el debat sobre els diferents estats en els quals la Fotografia Contemporània es troba en termes de construcció de relats identitaris.

Em veus?

La fotoperiodista del Diari Informació, Pilar Cortés, ha donat vida al taller Em veus? amb la intenció de donar visibilitat a les persones del Centre Sant Rafael i posar en valor la seua aportació. Utilitzant la fotografia com a mitjà d’expressió, les persones del Centre mostren el món a través dels seus ulls i alhora es mostren al món. Una experiència compartida i bidireccional exposada en el Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA).

El pròxim 5 de març a les 11.30 hores, la fotoperiodista i els protagonistes d’aquesta exposició parlaran sobre la seua experiència en el lloc de l’exposició, el MACA, situat en la Plaça Santa María, 3.

El Centre Sant Rafael té un compromís permanent per la defensa de la dignitat i drets de les persones amb discapacitat intel·lectual, especialment d’aquelles amb necessitats de suport més complexes.