L’alcalde de València i les falleres majors visiten la Falla Municipal

0
609

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat pel regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, les Falleres Majors 2020, Consuelo Llobell i Carla García, les Corts d’Honor, i altres membres de l’equip de govern i de la corporació municipal, han realitzat el tradicional trajecte pels tallers de la Ciutat Fallera per a conèixer els últims detalls de diferents falles. Durant el recorregut, han visitat el Museu de l’Artista Faller, així com els tallers dels artistes Manuel Algarra i Manolo Martín; este últim, encarregat d’elaborar al costat de José Ramón Espuig Escrivá la falla municipal.

“L’exposició del Museu té molta qualitat, vull convidar a totes la persones que vénen a les Falles a que venguen perquè és molt interessant”, ha assegurat l’alcalde de València. Sobre la falla municipal, Ribó ha recalcat “la seua majestuositat “ ja que “farà 20 metres d’alçada”. “La primera cosa que u es pregunta és com podrà eixir del taller, però ja ens ho han explicat. Tota de vareta: és molt impressionat”, ha afegit.

Per la seua part, el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, per a qui ha estat la seua primera visita com a president, ha manifestat que “és un goig veure el treball, la falla municipal és molt innovadora i arriscada i , com no competix amb altres, pense que és just com ha de ser”. En este sentit, la Fallera Major de València 2020, Consuelo Llobell, qui ha reconegut que “he seguit el procés de creació”, ha comentat que “la falla municipal és impressionant, quedarà molt bé en la plaça de l’Ajuntament i cridarà l’atenció de la gent. És una aposta diferent i innovadora”. Consuelo ha aprofitat l’acte per a reivindicar la la figura de la dona en afirmar que “les dones estem guanyant terreny en el món dels artistes fallers i esta és una bona notícia per a aconseguir la igualtat entre homes i dones”.

Pel que fa a l’artista faller Manolo Martín, un dels artífexs de la falla municipal, ha subratllat que “com heu vist és molt gran, té 20 metres d’altura i 18 metres de diàmetre, la qual cosa suposa un repte per la volumetria i pel gir que ha de fer”. Sobre la part que va ser danyada, concretament un tros de la cama dreta, Martín ha afirmat que “ha aguantat molt bé per estar feta de varetes de fusta i ja s’està reparant en la plaça de l’Ajuntament”.

A més dels tallers dels artistes fallers Manuel Algarra (falla Almirall Cadarso-C.Altea) i Manolo Martín, la comitiva present en la Ciutat Fallera ha realitzat la visita tradicional al Museu de l’Artista Faller. Un acte que ha conclòs amb la signatura de les Falleres Majors de València 2020 en el llibre d’honor.

CORONAVIRUS

Preguntat per les conseqüències del coronavirus en el programa faller, l’alcalde de València ha enviat “un missatge de tranquil·litat” perquè “no hi ha nous elements que facen augmentar els nivells d’alerta i, per suposat, seguirem les directrius de les autoritats sanitàries”. En este sentit Ribó ha posat en valor el sistema sanitari valencià i espanyol perquè “és molt potent i si ens diuen que hem de fer alguna cosa, farem el que siga necessari. Continuem amb normalitat i per això convidem a tot el món que vinga a disfrutar de les Falles”.

Un missatge al qual s’ha sumat el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana. “Volem transmetre tranquil·litat a tot el món. Les autoritats sanitàries són les que han de parlar i a l’Ajuntament acatarem el que diguen”, ha insistit. L’alcalde de València ha explicat que de totes maneres es reunirà pròximament amb la consellera de Sanitat, qui en estos moments es troba a Brussel·les.