L’alcalde d’Alacant visita el Galeón Andalucia i la Nao Victoria al port

0
713

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha pres part, a primera hora de la vesprada, en l’obertura del Festival marítim V Centenari de la primera volta al món, que els interessats podràs gaudir en el moll 12 -Zona Volvo- del Port.

La dàrsena interior del port alacantí alberga les rèpliques de dos navilis històrics de la Marina espanyola: la nao Victoria, una de les embarcacions de l’expedició comandada per Magallanes i *Elcano, que circunnavegó el globus per primera vegada, en el S. XVI, i el *galeón Andalusia, del S. XVII, un dels vaixells de càrrega que connectava habitualment Espanya amb les possessions a Amèrica i Extrem Orient.

L’alcalde ha agraït a la Fundació Nao Victoria, entitat sense ànim de lucre, especialitzada en la promoció i desenvolupament d’esdeveniments a través de rèpliques de vaixells històrics, que mostren als alacantins una de les grans *hazanas espanyoles.

Barcala ha pres la paraula en la coberta del *galeón per a recordar la gesta empresa per l’expedició liderada per Magallanes i que va culminar Elcano. “Va ser una gran gesta protagonitzades per valentes, que de 1519 a 1521, va donar la primera volta al món navegant per a descobrir rutes i cultures desconegudes. Gesta que va escriure un gran país com Espanya, la qual cosa és important per a recordar i sentir-se orgullós del que van fer llavors i del que tenim per davant”, ha assenyalat.

L’alcalde ha estat acompanyat durant la visita per diversos membres de la Corporació, autoritats i diversos representants públics de la ciutat.

Els vaixells es podran recórrer amb visites guiades i abonament d’entrada.