Castelló suspén el servei de l’ORA i tanca per un dia les dependències municipals

0
849

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló, convocada amb caràcter extraordinari aquesta vesprada, ha aprovat un nou paquet de mesures a aplicar en tant es mantinga l’estat d’alarma aprovat mitjançant Reial decret 463/2020 de 14 de març, que orientarà tota l’activitat del consistori, de les seues delegacions i departaments, amb l’objectiu d’ajudar a resoldre l’emergència sanitària provocada pel Covid-19.

Unes mesures que se sumen a les ja incloses en el Pla de Contingència Municipal en el qual està treballant el consistori des del passat 26 de febrer, després de la constitució de la comissió de seguiment del coronavirus que es reuneix periòdicament. Són accions d’aplicació en l’àmbit intern de l’Ajuntament; i en l’àmbit extern, amb l’objectiu de minimitzar el risc de contagi del coronavirus a la ciutat.

En l’àmbit extern al consistori, les noves mesures d’aplicació a Castelló, figura la suspensió del servei de l’ORA, de zones d’estacionament limitat i controlat, per la qual cosa estarà permés estacionar en aquests espais reservats sense necessitat de pagar; i les multes que s’hagen pogut posar des de la declaració de l’estat d’alarma, quedarien sense efecte. També s’han precintat els jocs infantils dels parcs i els gimnasos a l’aire lliure i s’han tancat els parcs canins per a evitar aglomeracions.

En l’àmbit intern, la principal mesura presa hui és el tancament de les dependències municipals durant tot el dia de demà dimarts, garantint els serveis essencials a la ciutadania en matèria d’emergències i de benestar social. En la junta s’han acordat també una altra sèrie de mesures d’organització i funcionament intern del consistori que es concretaran demà i seran aplicable a partir del dimecres.

Paral·lelament, s’han pres una altra sèrie de mesures, com la suspensió temporal de l’activitat parlamentària de l’Ajuntament, incloses les comissions d’estudi, les juntes de govern ordinàries i els consells rectors dels patronats. A més, les juntes de govern extraordinàries com la de hui que s’hagen de convocar a arrel i durant l’estat d’alarma i de la seua aplicació en l’àmbit municipal, seran reduïdes en components, per a evitar les concentracions de moltes persones i d’aquesta forma ser coherents amb la resta de mesures. La de hui, presidida per l’alcaldessa, Amparo Marco, ha estat composta també pels regidors David Donate, Rafa Simó, Omar Braina, Ignasi Garcia i Fernando Navarro.