El servei d’ajuda a aturats de la zona EDUSI dona treball a 48 persones aturades

0
603

La regidora d’Ocupació i Foment, Mari Carmen d’Espanya, i el regidor de Coordinador de Projectes, Antonio Peral, han fet lliurament en les *Cigarreras dels diplomes acreditatius dels cursos realitzats pel Servei a Aturats i Emprenedors de la *EDUSI, que desenvolupa en coordinació amb l’Agència Local de Desenvolupament. Des de la seua inauguració l’1 de novembre de 2018, el nou servei ha aconseguit que 48 veïns troben un treball i 11 òbriguen un negoci, amb els 23 cursos i 22 xarrades formatives impartides.

Mari Carmen d’Espanya ha ressaltat “el treball realitzat per l’Agència Local de Desenvolupament per a la posada en marxa d’aquest servei dirigit als aturats i emprenedors en l’àmbit de la *EDUSI i el compromís del seu equip de professionals que el fan possible i que han aconseguit en tan poc temps posar en marxa un complet calendari de cursos i xarrades amb molt bons resultats”. “És un èxit que 48 persones hagen trobat treball i 11 hagen obert el seu propi negoci, a més d’ajudar moltes a obtindre certificats de professionalitat i carnets professionals per a treballar” ha ressaltat la responsable de l’Agència Local de Desenvolupament.

Antonio Peral ha assenyalat que “un dels objectius del programa de desenvolupament urbà sostenible que és la *EDUSI és la integració de les persones que viu en l’àmbit d’actuació, d’ací la importància d’aquest servei perquè aquesta iniciativa no servisca només per a recuperar aquest espai de la ciutat des del punt de vista urbanístic, sinó també de les persones que viu en ell”.

A més de les 474 persones que han participat en els cursos i xarrades, els responsables municipals han ressaltat els resultats obtinguts amb 48 persones que han trobat treball, 78 que han sigut acompanyades en el seu procés per a crear una empresa i les 11 que en aquest període han aconseguit obrir el seu propi negoci.

Els 23 cursos realitzats, en els quals han participat un total de 274 alumnes, han sigut orientats a la inserció laboral de persones desocupades, l’obtenció de certificats de professionalitat, carnets professionals i especialitats formatives. Els participants han pogut formar-se com a auxiliars d’escenografia, operador de carretó elevador, aparells elevadors, alfabetització informàtica i internet, *teleoperador, anglés, dependent de carnisseria, obra de paleta, manipulador d’aliments, operacions bàsiques de cuina, serveis d’admissió o en eines digitals per a la cerca d’ocupació. En total s’han impartit 1.673,5 hores lectives.

També s’han impartit 22 ‘*pildoras’ o xarrades formatives per a facilitar la inserció laboral dels participants, a les quals han assistit 200 persones. Aquestes xarrades han tractat qüestions com: dinàmiques de grup, preparació del Curriculum vitae com a primer pas per a l’ocupació, mapa de la formació acadèmica actual, *Linkedin, opcions de la Formació Professional, App’s per a la cerca d’ocupació, l’entrevista de treball, digitalitzar-se en els portals d’ocupació, l’ocupació en les grans empreses. Autoservef, la imatge en l’entrevista de treball, formació per a l’ocupació, entre altres.