Impulsaalicante destinarà 120.000 € a foment de l’ocupació juvenil i de majors aturats

0
596

La iniciativa té una repercussió en les polítiques de generació d’ús de la qual es van beneficiar més de 3.000 persones amb les activitats desenvolupades per 21 organitzacions
Imatge relacionada
L’Agència Local de Desenvolupament de l’Ajuntament d’Alacant (Impulsalicante) destinarà 120.000 euros en aquest 2020 per a impulsar polítiques d’ocupació i emprenedoria per a joves d’entre 16 i 35 anys i majors de 45 anys en situació de desocupació, a través de programes dissenyats per entitats sense ànim de lucre. En 2019 es van beneficiar d’aquests programes més de 3.000 persones en les iniciatives desenvolupades per 21 organitzacions alacantines. Les bases es troba publicades en la web municipal i el termini per a presentació de sol·licituds acaba el 2 de març.

La regidora d’Ocupació i Foment, Mari Carmen de España, ha ressaltat que “la generació de polítiques d’ocupació i emprenedoria continuarà sent prioritària en aquest 2020 per a *Impulsalicante i l’Ajuntament, per a ajudar a iniciar el seu itinerari laboral a joves entre 16 i 35 anys, a més de per a ajudar a reintegrar-se al mercat laboral a aturats majors de 45 anys”.

“L’abast d’aquestes ajudes en 2019 va beneficiar a més de 3.000 alacantins a través dels programes de 21 organitzacions alacantines, xifra que dona una mostra de l’abast i importància de la convocatòria a la qual l’ajuntament destina 120.000 euros”, ha afegit la responsable de la Regidoria.

Els programes objecte d’aquestes ajudes estan dirigits a joves de 16 a 35 anys, aturats, dones i col·lectius de difícil inserció educativa o laboral seran els beneficiats. També va dirigit a majors de 45 anys en situació de desocupació i especialment per als aturats de llarga duració.

L’Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social de l’Ajuntament d’Alacant ha obert la convocatòria de subvencions per import de 120.000 euros per a entitats sense ànim de lucre que presenten projectes relacionats amb l’atenció a joves desocupats de 16 a 35 anys o amb el desenvolupament d’accions i serveis dirigits a combatre la desocupació entre col·lectius amb especials dificultats.

Tal com consta en les bases, les subvencions estan obertes a les entitats sense ànim de lucre radicades en el municipi d’Alacant que presten serveis individualitzats dirigits a facilitar la incorporació, permanència i progrés en el mercat laboral de determinats treballadors, i a millorar l’atenció i acompanyament a les persones emprenedores en la posada en marxa de la seua iniciativa empresarial, durant l’any 2020.

Les subvencions es troben publicades en el Butlletí Oficial de la Província, per la qual cosa les entitats disposen d’un mes per a presentar la sol·licitud en el registre de l’Agència Local de Desenvolupament ( C/ Jorge Juan 21 – 1a planta).

Els projectes, a executar entre l’1 de gener i el 16 de desembre de 2020, poden ser amb atenció individual i/o grupal, d’inserció laboral o formativa, i optaran a una subvenció màxima de 13.000 euros per projecte.

A l’hora de concedir les subvencions, a més de la població a la qual es dirigeix l’activitat, també es tindrà en compte el grau d’innovació o disseny singular del projecte i el volum del seu impacte.

Concretament, les entitats han d’atendre a algun de 7 col·lectius ressenyats en les bases, que són els joves de 16 a 35 anys en situació de desocupació i d’acord amb els objectius del Pla d’Ocupació Juvenil “Ocupa’t Alacant”, així com el col·lectiu de dones, persones amb discapacitat, aturades de llarga duració, majors de 45 anys, o migrants.

L’altre col·lectiu al qual les entitats poden atendre per a sol·licitar les subvencions són aquells en situació de risc d’exclusió social, entre els quals es troben els interns de centres penitenciaris la situació penitenciària dels quals els permeta accedir a una ocupació, així com alliberats condicionals i ex-penats, aquelles persones que tinguen reconeguda la condició de refugiat i persones sol·licitants o beneficiàries de protecció internacional, de l’estatut d’apàtrida o de protecció temporal, aquelles persones víctimes de violència de gènere, sexual o domèstica, així com les persones que es troben en qualsevol altra situació d’exclusió social o conduent a ella.

Les subvencions de 2020

En 2020, l’Agència Local de Desenvolupament manté el mateix import en subvencions a entitats sense ànim de lucre, en dues convocatòries de 60.000 euros cadascuna, diferenciades en una general i una altra específica d’Ocupa’t per als joves.

Així, els 120.000 euros en subvencions de 2019 van tindre un impacte en més de 3.000 persones a través de les iniciatives de les entitats beneficiàries: *DACEA, ADECCO, ANILIA, APSA, ASPALI, COCEMFE, Creu Roja, FEVES, FEMPA, FIBESORD, FISAT, Fundació DIAGRAMA, Fundació Secretariat Gitano, FUNDEUN, JOVEMPA, Mon Jove, Natzaret, NovaFeina, Nova Associació d’Alacant, Ràdio Ecca i UGT-PV L’Alacantí-LA MARINA.