L’alcalde d’Alacant desta la importància d’impulsar la connexió de la EUIPO amb la Vía Parc

0
575

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, s’ha felicitat per l’acord aconseguit per a impulsar el desenvolupament del front litoral i impulsar el desenvolupament urbà del sud de la ciutat d’Alacant, després de la signatura del conveni de col·laboració amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón i el president de la EUIPO, Christian *rchambeau. Aquest conveni té com l’objectiu de connectar l’Avinguda d’Elx amb la rotonda de la Via Parc A-79 a través de la construcció d’un vial d’accés des de la euroagencia. A l’acte ha assistit també la vicealcaldessa d’Alacant, Mari Carmen Sánchez, i diferents membres de la Corporació Municipal.

“Amb la signatura d’aquest conveni fem el primer pas per a alliberar la façana litoral de l’intens trànsit que suportar en l’actualitat, a més d’acostar-nos a l’eliminació de les vies del ferrocarril, que és l’objectiu en el qual treballa l’Ajuntament que ha aprovat una inversió de 3 milions d’euros per al desenvolupament de la plataforma per als vianants i ciclista entre l’avinguda d’Elx i *Urbanova, millorant les rotondes entre elles la que dona accés a la *EUIPO” ha comentat l’alcalde.

Luis Barcala ha apuntat que “ha parlat amb el president de la Generalitat per a mantindre una reunió pròximament per a estudiar la prolongació de la Via Parc des de la zona del palmerar fins a la EUIPO i l’enllaç amb l’avinguda d’Elx per a canalitzar per l’interior aqueix major volum de vehicles en l’accés sud i alliberar el front litoral”. “També cal eliminar el bescanviador de ferrocarril de Sant Gabriel per a millorar el desenvolupament urbà i per als vianants de la façana sud d’Alacant en el seu accés actual” ha afegit l’alcalde.

Aquest conveni permet que la Generalitat allibere els terrenys i desenvolupe els projectes del nou accés, l’Ajuntament tramite els permisos, llicències i les modificacions del Pla General d’Ordenació Urbana i la Diputació abone el cost del viari, que permetrà alliberar de bona part dels vehicles per l’avinguda d’Elx per a donar major protagonisme a la Via Parc per a l’accés sud a Alacant i a les instal·lacions de la zona com la *EUIPO o el Districte Digital a la Ciutat de la Llum.

Quatre administracions

L’acord de col·laboració conjumina els quatre organismes públics en un projecte comú que té com a objectiu la reducció de més de 4.000 cotxes al dia en l’Avinguda d’Elx, i facilitar l’arribada ràpida dels serveis d’emergència a la zona en el cas d’una urgència. L’àrea d’Aigua Amarga alberga les instal·lacions de la *EUIPO, el Districte Digital, igual que altres edificis administratius, turístics i acadèmics.

Luis Barcala ha ressaltat que el nou projecte aplanarà el camí cap al desenvolupament previst pel Districte Digital, permetent un accés més fluid a totes les instal·lacions situades en l’àrea.

L’acord s’ha signat en el marc del tradicional acte del Nou Any oferit per la EUIPO que va comptar amb la participació del President de la Generalitat València, Ximo Puig, l’Alcalde d’Alacant, Luis Barcala, i el President de la Diputació Provincial d’Alacant, Carlos Mazón.

Així s’oferiran alternatives als milers de persones que treballen en aquesta zona, amb el benefici afegit de previndre embossos en un dels punts d’accés més importants de la ciutat. Des de la seua fundació en 1994 en el centre d’Alacant, la *EUIPO ha crescut de manera sostinguda, tramitant més de 2 milions de sol·licituds de marques i més de 1,3 milions de sol·licituds de dibuixos i models comunitaris, de pràcticament tots els països i regions del món.