La Diputació participa al 40é Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora

0
567

La Diputació de Castelló referma el seu compromís amb el prestigiós Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora (CICA) amb el patrocini del segon guardó, valorat en 4.000 euros. Així ho ha recalcat el president de la institució, José Martí, acompanyat per l’alcalde de la localitat, Samuel Falomir, en la presentació de la quaranta edició d’aquest certamen que viu la seua època més dolça, amb successius rècords tant en xifres globals de participació com de propostes arribades d’arreu del món.

“M’agradaria traslladar el nostre suport i la nostra clara voluntat de continuar fent front comuna amb l’Ajuntament en favor d’aquesta iniciativa tan beneficiosa per a l’Alcora, el seu patrimoni artístic, el seu potencial turístic i la seua projecció internacional”, ha assegurat Martí, qui al seu torn ha convidat tothom a conéixer “la increïble col·lecció de ceràmica contemporània que es custodia en el Museu alcorí” i que recull tota l’evolució d’aquest concurs des de la seua creació ara fa quaranta anys fins al dia de hui.

Aquest suport no només es materialitza amb la col·laboració econòmica, sinó també institucional amb la presència del president en l’acte de lliurament dels premis. Un esdeveniment, ha dit, que fins l’arribada del nou govern mai no havia comptat amb l’assistència de la màxima autoritat de la Diputació Provincial. “Enguany, com el passat any, també hi serem”, ha assegurat.

El president ha afirmat que el CICA “és un orgull per a la població de l’Alcora, però també per a tota la província, per això reitere el total recolzament de la Diputació perquè continue creixent i complint molts anys més”.

L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, per la seua part ha agraït el “suport incondicional” de la Diputació Provincial i de la resta de patrocinadors i ha destacat també la col·laboració de totes les empreses “implicades en aquest gran projecte, que són les que porten el nostre nom i la nostra ceràmica al món”.

Pel que fa al concurs, el termini obert per a la recepció d’obres ja està obert i s’estendrà fins al 30 d’abril. Després del procés de selecció de les obres finalistes aquestes quedaran a la mostra del públic en el Museu de la Ceràmica de l’Alcora del 16 d’octubre al 23 de desembre.