El Projecte NEGRE impulsat per Les Cigarreres arranca amb l’exposició Hollyroom

0
602

L’Ajuntament d’Alacant, a través de la Regidoria de Cultura, dirigida per l’edil Antonio Manresa, inaugura l’exposició Hollyroom en l’espai audiovisual de la Caixa Blanca de les Cigarreras. Aquesta mostra, emmarcada dins del projecte NEGRE, és un minidocumental de deu minuts i amb tints autobiogràfics en el qual l’autor, el cineasta alacantí Ben Fernández, explica com fa les seues pel·lícules a través de la tècnica d’animació 2D.

Hollyroom estarà exposada des del 13 de febrer fins al 30 d’abril i serà la primera exhibició que tindrà *NEGRE, un projecte que desenvoluparà una programació anual destinada a la difusió del videoart, l’animació i l’art digital, tenint per objectiu dotar d’identitat pròpia, diferenciada i autònoma a la sala audiovisual de la Caixa Blanca del Centre Cultural Les Cigarreras.

I és que, la proposta de NEGRE està motivada des del consum de l’art a través de l’exploració de les noves tecnologies i narratives interactives, fent èmfasis en el seu caràcter més experimental i contemporani de l’entorn audiovisual.

El regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha manifestat la “importància de donar espai a projectes que pretendre introduir a l’espectador en noves experiències visuals carregades d’expressivitat i sentit”. Així mateix ha ressaltat que el fet de començar aquesta exhibició amb un artista alacantí com Ben Fernández és una mostra que “l’Ajuntament aposta per joves valors de la ciutat perquè puguen oferir el seu treball i el seu talent a la societat alacantina”.

A més, com a activitats complementàries a Hollyroom es realitzaran dues projeccions dels curts; The Stunt Manual el 18 de Març i Miss Mbulú el 30 Abril, coincidint amb la finalitat de l’exposició, els dos a les 19.30 hores a la sala d’exposicions. En aquests tallers, els assistents podran xarrar i debatre amb l’autor les seues obres. Així mateix, cal assenyalar que *Miss *Mbulú va ser preseleccionat en els premis Goya com a millor curt d’animació i premiat a millor curt d’animació de la Comunitat Valenciana en 2019.