Els bombers d’Alacant intervenen en un incendi amb ferits lleus per inhalació de fum

0
1588

La Regidoria de Seguretat de l’Ajuntament d’Alacant informa que els bombers del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de l’Ajuntament d’Alacant (*SPEIS), han extingit un virulent i complicat incendi registrat en un segon pis d’un habitatge situat al carrer Biòleg Konrad Lorenz, on van resultar ferides lleu per inhalació de fum tres persones, dues dones i un menor.

Segons fonts policials, abans de l’arribada dels bombers a l’incendi, la Policia Local i una dona van realitzar el rescat de les dues persones octogenàries que es trobaven atrapades a l’interior de l’habitatge on s’havia originat el foc. La ràpida intervenció va aconseguir salvar als dos ancians, en aconseguir traure-les de l’immoble sense que resultaren ferits. La dona que va participar en el rescat si que va ser necessari que fora atesa per efectius sanitaris in situ per inhalació de fum.

El SPEIS va rebre l’avís a les 19,30 hores, i immediatament es van desplaçar al lloc dels fets quatre dotacions, amb un operatiu de quinze efectius de bombers, juntament amb quatre patrulles de la Policia Local que van tallar els accés, van abalisar el perímetre i van desallotjar parcialment els habitatges, i efectius sanitaris amb un SAMU.

Els bombers a la seua arribada es van dividir en diversos equips per a aconseguir realitzar l’atac del foc per l’interior i l’exterior ja que es propagava pels tendals en la façana que donava a un pati, els rescats i l’extinció de l’habitatge.

Un dels equips van comprovar que a l’interior de l’habitatge afectat per l’incendi no es trobava ningú i s’inicia l’extinció amb celeritat.

A més de forma simultània els bombers van haver d’intervindre en un cinqué pis per a confinar a una dona i quatre menors, en una de les habitacions del seu habitatge, ja que es trobava molt afectada pel fum. Així mateix informar que la dona i un dels xiquets van resultar intoxicats i ferits per inhalació de fum, i van haver de ser atesos pels sanitaris i traslladats a un centre hospitalari.

Els bombers del SPEIS, simultàniament al rescat i confinament de les persones, van atacar el virulent incendi que estava en plena evolució per l’interior de l’habitatge amb diverses línia d’aigua, i per la façana extingint els tendals de tres habitatges superiors. Aquest incendi va originar una densa columna de fum que es va propagar pel buit de l’escala, i va ser necessari que els bombers trencaren les vidrieres per a evacuar de forma més ràpida el fum davant l’emergència.

El focus del foc estava localitzat en una de les habitacions de l’immoble, i l’habitatge ha quedat afectada en un 80% per les flames. Segons fonts policials l’incendi es podria haver originat per unes veles, i les tasques d’extinció s’han allargat més de dues hores.

L’habitatge ha quedat precintada i amb posterioritat s’han fet les tasques de ventilació amb els grups de pressió positiva en el buit de l’escala, així com el sanejament dels elements que presentaven risc a l’interior de l’habitatge, i en la façana de l’edifici es van sanejar els tendals afectats.