Alacant neteja l’estany de la Marjal

0
573

L’alcalde ha assistit al procés de buidatge anual del llac central del parc de la Marjal per a procedir a la neteja i labors de manteniment de l’estany
Neteja Parc Marjal
L’alcalde d’Alacant, Luis *Barcala, ha assistit al procés de buidatge anual del got del llac central del parc de la Marjal per a procedir a la neteja i labors de manteniment de l’estany.

L’alcalde ha destacat “la importància d’aquest parc, reconegut internacionalment, per la seua contribució a moderar els efectes negatius de les pluges torrencials, al mateix temps que juga un paper fonamental en la protecció del medi ambient”.

El buidatge del tanc central del parc la Marjal es realitza precisament en aquest moment de l’any per a no coincidir amb l’època de reproducció dels ocells aquàtics que solen utilitzar aquest llac.

Durant les labors de buidatge i neteja de l’estany, es capturen i recuperen per al seu trasllat al centre de fauna silvestre de Santa Faç, els exemplars de fauna autòctona, entre ells amfibis, peixos *larvíboros i tortugues, a més d’altres espècies que han trobat en aquest enclavament un espai per a desenvolupar-se.

Amb aquestes captures, a més d’evitar la desaparició d’exemplars d’espècies d’interés , es recullen els exemplars d’espècies exòtiques o invasores, limitant la seua proliferació i permetent la recuperació de l’ecosistema aquàtic quan s’emplene el got del llac.

Totes aquestes labors compten amb la supervisió del Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alacant i amb la col·laboració fonamental del personal de l’estació biològica del *Saler i de l’Albufera de la Conselleria de Medi Ambient.

Els exemplars recuperats seran soltats de nou en el llac del parc la setmana que ve quan el nivell d’aigua s’haja recuperat després de la retirada dels llots.