Pere Fuset renuncia al seu càrrec per la seua imputació

0
565

Acompanyat per l’alcalde de València, Joan Ribó, el regidor Pere Fuset ha comparegut davant els mitjans de comunicació per a anunciar la seua renúncia «temporal i indefinida» a les competències en matèria de Cultura Festiva i com a responsable de la Junta Central Fallera. «He pres una determinació lliure, voluntària i molt meditada que li he plantejat a l’alcalde i l’alcalde ha tingut a bé acceptar». Joan Ribó ha ressaltat i recordat «la successió d’èxits» de Fuset al capdavant d’eixa delegació i ha anunciat que delegarà estes competències en el regidor Carlos Galiana.

«He acceptat la seua renúncia d’una forma temporal i provisional fins que se celebre el juí i hi haja sentència. La Junta de Govern Local del pròxim divendres farà efectiva la transferència de competències», ha assenyalat la primera autoritat de la ciutat després de lloar la gestió de Pere Fuset, «la seua energia i la seua entrega», i ressaltar alguns dels seus èxits com la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, «haver sabut consensuar un ban faller entre el món de les Falles i el conjunt dels veïns i veïnes de València», organitzar les campanades de Cap d’Any, o la « renovació de la Gran Fira en el mes de juliol».

Visiblement emocionat, i acompanyat pels seus col·laboradors i per bona part dels seus companys i companyes de govern, Fuset ha assegurat que «no és una decisió fàcil renunciar temporalment a les meues competències, però ho faig perquè la festa de les Falles no es veja afectada en cap cas per la meua situació personal». Ha afegit que pren eixa decisió «amb el cap ben alt i amb l’objectiu de poder retornar en un futur pròxim per a continuar treballant amb l’energia que es mereixen les Falles. En este moment precís, i amb els deures fets, no vull que en cap cas la festa es puga vore afectada o alterada per la meua situació».

En una segona intervenció l’alcalde, Joan Ribó, ha manifestat que «evidentment, Pere Fuset no va provocar aquell accident laboral», i també s’ha referit al fet que «el fiscal que porta el cas s’ha mostrat sempre contrari a vincular-lo amb l’accident laboral. Fuset continua mirant per les Falles perquè a ningú se li ocórrega vincular la seua situació judicial amb la festa. Este govern actua amb coherència, valentia i honradesa, i estic segur que en pocs mesos, quan acabe el juí, Pere Fuset podrà reincorporar-se a les seues delegacions».

L’encara responsable de Cultura Festiva ha donat les gràcies a tot el seu equip, als seus col·laboradors de Junta central Fallera i als seus companys del Govern del Rialto, abans d’afirmar que «necessite centrar els meus esforços i les meues energies a defensar la meua innocència, i no tinc cap dubte que així serà demostrada i podré tornar a reprendre eixes competències quan es faça justícia».

D’esta manera, Pere Fuset manté les seues competències com a responsable de l’àrea d’Administració Electrònica i Agenda Digital, si bé la seua renúncia ho és a les competències en matèria de Cultura Festiva i també a la tercera tinença d’alcaldia.