José Martí destaca a Morella la gran capacitat tecnològica del parc de bombers voluntaris

0
510

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha iniciat hui a Morella un seguit de visites als parcs de bombers voluntaris de la província amb l’objectiu de recopilar les demandes dels centres “per tal que el servei es preste amb les millors condicions possibles”.
Martí, que ha estat acompanyat pel diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, i per l’alcalde de la capital dels Ports, Rhamsés Ripollés, han visitat les instal·lacions del costat del cap de bombers de Morella, José Luis Grau, qui ha traslladat al president la necessitat d’ampliar el centre. José Martí s’ha compromés a estudiar la proposta “ja que creiem que una institució pública ha de ser receptiva a tot allò que gira al voltant de les competències dels bombers i de la seguretat ciutadana”.
El president ha alabat la gran capacitat tecnològica del parc i ha destacat el seu paper com a centre de referència en episodis de nevades. I és que les instal·lacions de Morella concentren la major part dels mitjans del Consorci Provincial de Bombers destinats a actuacions durant els temporals hivernals, segons ha explicat Grau. Aprofitant l’ocasió, Martí ha felicitat personalment els bombers voluntaris presents “per posar el vostre temps a disposició del poble de forma totalment altruista per tal d’ajudar els demés”.
El parc de bombers voluntaris de Morella, en la seua rama forestal, dona servei als 13 municipis de l’extensa comarca dels Ports, mentre que el cos de voluntaris estén la seua àrea d’abast fins a les localitats limítrofes de la província de Terol, en virtut d’un conveni de col·laboració entre les diputacions de Castelló i de Terol, que es renovarà en pròximes dates. En total, l’equip de voluntaris està format per 23 persones i 14 professionals de l’àmbit forestal.
Cal destacar que en els últims mesos la Diputació de Castelló ha renovat l’escalfador per un import de 3.000 euros i ha instal·lat un sistema de seguretat -amb un cost de 6.000 euros- per a evitar que en episodis de fortes nevades aquesta es desprenga del sostre en bloc. Així mateix, en els pròxims dies es dotarà el parc d’una nova bomba forestal pesada.