L’Ajuntament d’Alacant destina més de 2,5 milions per a la neteja de la ciutat

0
543

L’Ajuntament d’Alacant ha arribat a un acord amb l’UTE, pendent de ratificar pels òrgans de govern del consistori, per a la compra de nou material de neteja destinat a dotar de mitjans més moderns i eficaços a aquest servei i amb l’objectiu, segons l’edil responsable de Neteja, Manuel Villar, “de fer més efectiva, eficient i per tant millorar la neteja dels nostres carrers i barris”.

“Es tracta -explica l’edil Villar- d’una compra per a renovar i ampliar serveis de neteja que estava contemplada en el plec d’adjudicació i que no s’ha fet efectiva fins al moment per desistiment del tripartit d’esquerres, que durant els tres anys que va governar la ciutat va ser incapaç de prendre una sola mesura encaminada a resoldre un problema, el de la neteja, que tots els alacantins reclamen”.

L’acord amb l’UTE, que serà la que faça el desemborsament econòmic mentre l’Ajuntament tindrà un termini de deu anys per a amortitzar aquesta inversió, contempla l’adquisició de cinc camions de recollida de caixa oberta amb capacitat per a 3.500 quilos, cinc recol·lectors de caixa lateral amb capacitat per a 25 metres cúbics, un minirecolector dièsel amb capacitat per a 5 metres cúbics, dos vehicles de caixa oberta amb planta elevadora i un vehicle lavacontenedors amb càrrega lateral.

A més, també s’ha inclòs en aquesta renovació i modernització d’equips per a la neteja de la ciutat la compra d’un miler de nous contenidors de 3.200 i 2.400 litres de capacitat per a substituir els més deteriorats que es troben en la via pública i atendre la necessitat de dotar de nous contenidors a les zones de la ciutat més deficitàries.

L’acord per a destinar prop de dos milions i mig d’euros a l’adquisició de nou material de neteja forma part del pla traçat per l’equip de govern per a millorar la neteja de la nostra ciutat i que va començar ja a la fi de la legislatura passada amb una remodelació de serveis, per a intensificar els escombratges, els aigualejos i la recollida, va seguir amb una reestructuració de l’àrea municipal que controla el contracte, per a millorar la seua aplicació, detectar possibles incompliments i establir mesures correctores, com ja ha passat amb els expedients oberts a la UTE per algunes deficiències en la prestació, i que ara aborda la seua tercera fase amb la millora de mitjans i l’ampliació del servei.

Paral·lelament, l’Ajuntament ha intensificat la vigilància a través de la Policia Local sobre els abocaments il·legals i l’incompliment de l’ordenança de neteja, obrint un nombre important d’expedients sancionadors, i ha desenvolupat dues campanyes de conscienciació per a combatre els comportaments incívics: “Alacant és la meua casa”; i ,més recentment, el buzoneo de prop de 65.000 cartes amb tota la informació necessària per a depositar estris i andròmines velles, a més d’un imant de nevera amb els telèfons on cridar per a avisar al servei de recollida gratuït d’aquests.