València destina 20,9 milions d’euros per industria, treball i assumptes socials

0
614

La Junta de Govern Local ha aprovat hui una despesa de 20,9 milions d’euros que l’Ajuntament destinarà a inversions, subvencions i prestacions de servicis. 14,2 d’estos milions d’euros es reservaran per al Cicle Integral de l’Aigua, i el manteniment i millora de les infraestructures de sanejament durant l’any 2020. Entre les ajudes acordades destaquen les impulsades per a fomentar la iniciativa empresarial, amb un muntant de 1,4 milions. I pel que respecta als servicis, ressalta l’1,2 milions d’euros que aportarà el consistori per a millorar el servici de menjar a domicili.

La vicealcaldessa i portaveu, Sandra Gómez, i el vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo, han informat hui d’estos i altres decisions de la Junta de Govern Local en què també s’ha acordat, per exemple, la modificació del contracte de jardineria, amb un increment de quasi 900.000 euros, «per a millorar la gestió dels escocells, i controlar la biodiversitat d’estos espais verds de la ciutat sense recórrer a l’ús d’herbicides».

Pel que respecta a les inversions aprovades, la vicealcaldessa Sandra Gómez ha destacat les que es contemplen en la programació anual per a la gestió del servici de neteja i conservació del sistema municipal de sanejament 2020, que inclou des d’actuacions en clavegueram, embornals i reixes fins a una obra major d’1,35 milions d’euros.

Referent a això, ha explicat: «València ha sofert la mala gestió d’este servici que es va fer evident amb l’abandó del Col·lector Nord, en què, durant el nostre anterior mandat, vam haver d’actuar d’urgència, amb una inversió de 10 milions d’euros per a fer front al problema ocasionat per l’abocament de tovalloletes. Destinem molts recursos per a normalitzar i ara invertirem per a mantenir».

En parlar de la quantia econòmica aprovada hui per a fomentar el desenvolupament econòmic de la ciutat, la vicealcaldessa i portaveu, Sandra Gómez, ha destacat la mesura d’impulsar el teixit empresarial a través de 6 programes de subvencions per a, per exemple, empreses en procés de creació, consolidació o que hagen donat d’alta a una persona parada amb caràcter indefinit. Així mateix, Sandra Gómez ha ressaltat les ajudes aprovades per a contribuir en l’ocupació dels qui tenen dificultats per a trobar treball.

Concretament, s’ha fet eco de l’acord de dur a terme contractacions en el marc del Taller d’Ocupació «Gastronomia VLC 2019», que naix amb la voluntat de formar, a un grup de 20 persones majors de 25 anys i desocupades, amb certificats de professionalitat de la família de l’hostaleria i aconseguir la seua inserció laboral». Este Taller, que s’impartirà en el Centre Municipal d’Ocupació i Formació «Castella», permetrà l’orientació, assessorament i informació laboral i professional així com la formació empresarial dels beneficiaris que, a més, rebran una recompensació econòmica de 13.912,68€ bruts anuals per alumne.

MAJOR CURA DELS ESCOCELLS

El vicealcalde Sergi Campillo ha ressaltat «la importància política, mediambientalment parlant, de l’acord de la Junta de Govern Local de modificar el contracte per a la prestació del servici de gestió, conservació, manteniment, neteja dels espais enjardinats i de les seues instal·lacions i equipaments així com de l’arbratge urbà de la ciutat de València.

«S’ha ampliat el nombre total de llocs de treball en diferents categories que, a més, es doten dels mitjans de transport i eines corresponents, amb un pressupost de gairebé 900.000 euros i amb la finalitat d’incrementar la cura dels escocells de la ciutat, espais verds «que, donada la decisió del Govern de la Nau de no usar herbicides per a afavorir la diversitat, han generat queixes ciutadanes»

«Actualment l’Ajuntament –tal com ha explicat el regidor d’Ecologia Urbana- contempla els escocells com a infraestructura verda de ciutat, tal com fan altres localitats europees. I per això, ha afegit, l’equip de govern ha reforçat el manteniment d’aquests espais».

ORDENANÇA QUE REGULARÀ EL SERVICI DE MENJAR A DOMICILI

Sergi Campillo també ha ressaltat que, «en el marc de la política de rescatar persones», l’Ajuntament ha iniciat avui la tramitació de l’ordenança reguladora del servei Menjar a domicili de l’Ajuntament l’objectiu del qual és «proporcionar benestar nutricional a persones vulnerables». La nova normativa ampliarà el número i el perfil dels beneficiaris així com el nombre de dies que es prestarà el servei, que passarà a cobrir les necessitats d’aquestes persones els 365 dies de l’any. L’Ajuntament destinarà 1,245.306 euros anuals per a sufragar la part del cost del serviCI: 6’27 euros per menjar, que no cobreixen els beneficiaris, que aporten a penes dos euros per cadascuna de 292.000 menjars que se serveixen a domicili dins del programa

En la Junta de Govern Local també s’ha acordat el projecte bàsic i d’execució de les obres de reforma de l’edifici del parc de bombers Campanar, amb un pressupost base de licitació de 394.858,20 €. (IVA inclòs). Aquesta intervenció està justificada per la reforma exigida per a habilitar la nova patrulla de protecció canina.

Així mateix, l’executiu local ha decidit l’adjudicació del projecte d’execució, estudi geotècnic, i direcció d’obres per a la construcció de l’Institut d’Educació Secundària IES de Patraix, que s’executarà amb el Pla Edificant. L’empresa encarregada d’este projecte, «àmpliament demandat», el realitzarà per un import de 175.049,68 euros i ha reduït el termini de redacció de 90 a 52 dies. Com es recordarà, la construcció de l’IES de Patraix és una reivindicació veïnal que es remunta a bastants anys enrere.

Finalment, entre altres assumptes, el govern local ha aprovat la convocatòria de la 8a edició del concurs ‘K em comptes’, impulsat pel Servici de Drogodependències, futur Servici de Combat Contra Addiccions, segons ha anunciat Sandra Gómez, «per a fomentar l’ús responsable de l’oci».