L’ajuntament de Castelló i AVL presenten un còmic sobre la fundació de Castelló

0
627

La publicació tindrà una tirada de 20.000 exemplars per a commemorar el 75 aniversari de les festes de la Magdalena

L’Ajuntament de Castelló i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) han presentat aquest dilluns el còmic ‘La fundació de Castelló’, una publicació ideada i editada per la institució normativa i que comptarà amb una tirada de 20.000 exemplars per a commemorar el 75 aniversari de les festes de la Magdalena. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presentat aquesta publicació al costat del president de l’AVL, Ramón Ferrer; el regidor de Plurilingüisme, Francesc Mezquita; i els responsables de l’elaboració del guió i les il·lustracions, Antoni Josep Gascó i Jesús Huguet, respectivament.

L’alcaldessa de Castelló ha agraït a l’AVL l’edició d’aquest còmic sobre la fundació de la ciutat i les festes de la Magdalena. “Gràcies a aquesta publicació, els xiquets i xiquetes de la ciutat coneixeran la nostra història i la fundació i origen de Castelló i les nostres festes de la Magdalena”, ha indicat. Marco ha apuntat que l’AVL realitzarà una tirada de 3.000 exemplars, que serà ampliada per l’Ajuntament en altres 17.000. En total, 20.000 còmics que seran repartits entre els i les escolars de la ciutat.

L’edició del còmic coincideix amb la celebració del 75 aniversari de les festes de la Magdalena. La presentació s’ha realitzat al costat del pla de Viciana que recrea la trama urbana de Castelló en 1563.

El regidor de Plurilinguisme, Francesc Mezquita, ha destacat la “oportunitat fantàstica” que ofereix aquest còmic “per a acostar als més xicotets la història de Castelló i dels personatges històrics que van participar en la seua fundació”. L’edil ha destacat “l’atractiu d’un format que segur que capta ràpidament l’atenció del públic més jove”, així com “la gran qualitat de les il·lustracions i el rigor en la narració dels fets”.

Per part seua, el president de l’AVL, Ramón Ferrer, ha explicat que el còmic sobre la història i origen de Castelló se suma al llistat de publicacions que realitza la institució normativa per a donar a conéixer les històries locals entre els més xicotets i ha apuntat que la publicació servirà a més per a donar a conéixer la fundació de Castelló entre altres poblacions de la Comunitat Valenciana.