Presentació de la novel·la guanyadora de

0
558

El president de la Diputació, José Martí, ha presentat aquesta vesprada, a la sala Àmbit Cultural de El Corte Inglés de Castelló, el llibre “La xica que no vas saber estimar”, de l’escriptora i periodista Marta Robles, guardonada en 2019 amb el premi de narrativa de “Lletres del Mediterrani”. Martí, acompanyat per la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha destacat la “qualitat d’una novel·la que t’atrapa des de l’arrencada, perquè sens dubte una de les característiques dels bons llibres és tindre un bon començament, i el de Marta Robles el compleix”.

Martí, acompanyat per la mateixa autora, ha enaltit “una novel·la que té en si mateixa moltes novel·les, passant del gènere romàntic al negre, eròtic o de fins i tot introspectiva biogràfica”. Segons el parer del president de la Diputació, estem davant un fantàstic treball que al lector li farà baixar a l’escalafó més sota de l’ésser humà, una obra intensa i a vegades, sens dubte, terrorífica sobre el tràfic de dones que ens ha de fer reflexionar a tots”.

Marta Robles, que en acabar la presentació a signat llibres d’un exemplar guardonat per Lletres del Mediterrani de la Diputació de Castelló, ha recordat l’origen d’una novel·la “que parla de la rebotiga de la nostra societat i de l’ambigüitat moral del món en el qual vivim”. En aquest sentit, recalca que la història, ambientada a Madrid, Castelló i Benicàssim, “tracta el món del tràfic de dones, però ja fins i tot des del seu últim esglaó, com és el de les dones africanes, en aquest cas de Nigèria, que e converteixen en mera mercaderia”.

La de Marta Robles és una de les quatre novel·les guardonades en Lletres del Mediterrani en 2019, un esdeveniment cultural que ja treballa en el desenvolupament de l’edició d’aquest 2020. En aquest sentit, cal recordar que el passat 22 de gener es va presentar en la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur) els noms dels quatre guardonats del certamen literari Lletres del Mediterrani, que en 2020 compleix la seua cinquena edició. Es tracta de Nacho Abad en narrativa, Carlos Fidalgo en novel·la històrica, Teresa Cameselle en novel·la romàntica i Graziella Moreno en novel·la negra.

Els guardonats d’enguany s’uneixen als de les quatre edicions anteriors: Juan Bolea, Dolores García Ruiz, José Luis Rodríguez del Corral, Alejandro Martínez Gallo, Megan Maxwell, León Arsenal, Julio César Cano, Rosa Ribas, Lola P. Nieva, Espido Freire, Pere Cervantes, Paz Castelló, Anna Casanovas, Fernando Martínez Laínez, Marin Ledun i la propia Marta Robles. Ells van escriure novel·les que van transcórrer a Castelló, les platges de Benicàssim, el Desert de les Palmes, Orpesa, Peníscola, el Penyagolosa, Almassora, Culla i molts altres llocs de la província de Castelló, projectant la imatge de les nostres comarques en tota Espanya, Amèrica Llatina i països europeus com Grècia o França.