La celebració de Saint Patrick a Dublín, Noureddine Jalloul i Manuel Costa, premiats pels Moros d’Alqueria

0
483

a Fundació Moros d’Alqueria ha fet públics els noms dels guardonats de l’onzena edició dels seus premis, que tenen com objectiu promoure la cultura i que seran entregats el pròxim 13 de març. El president de l’entitat, Pepe Chillida, ha agraït en la seua intervenció la participació d’alumnat i professorat de l’Escola d’Hostaleria i del Conservatori de Castelló.

Així doncs, la festa triada per la fundació ha sigut la celebració de Saint Patrick de la ciutat del Dublín. El guardonat amb el premi Adrián Segura de Gastronomia és el cuiner Noureddine Jalloul Ratbi, seleccionat entre els 50 millors cuiners d’Espanya per Cordon Bleu durant els últims quatre anys. El premi musical ha sigut per a l’intèrpret d’oboé Manuel Costa Mares, distingit entre els tres millors del país en la seua especialitat en 2019 per l’Associació de Fagotistes i Oboistes d’Espanya.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha agraït “el paper que juga la fundació Moros d’Alqueria en la promoció del talent, especialment dels més joves, en dos àmbits tan essencials com la música i la gastronomia”. “Amb distincions com aquesta posem en valor el compromís amb la cultura i la tradició, a més de projectar la tradició magdalenera més enllà del nostre territori”.

La Regidoria de Cultura col·labora en la concessió de sengles beques de 3.000 euros vinculades als premis de música i gastronomia, gràcies a les quals els professionals podran millorar la seua formació. «Donar ales al creixement professional d’aquests joves que destaquen en els seus respectius camps», és una de les metes del programa, com ha destacat l’edil de l’àrea, Verònica Ruiz.

Per a Chillida, el mèrit dels guanyadors és encara major si tenim en compte l’alt nivell aconseguit pels finalistes. El president ha destacat que tant la gastronomia com la música i les festes populars són «peces essencials de la cultura».