La Diputació restaura dos retaules ceràmics de gran valor de la Vilavella

0
485

La Diputació de Castelló ha presentat aquest matí a la Vilavella, amb motiu de la celebració de les festes patronals en honor a Sant Sebastià, el resultat de la restauració de dos retaules ceràmics de gran valor artístic i sentimental representatius de Santa Maria de Cervelló i de Sant Pasqual Bailon, ambdós originaris de la localitat.
A l’acte, celebrat al Museu d’Història de la Vila, ha assistit la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, l’alcaldessa de la Vilavella, Carmen Navarro, membres de la corporació municipal i les restauradores Yolanda Palomino i María Amparo Linares, del Servei de Conservació i Restauració de la institució, qui han explicat detalladament el minuciós procés de restauració de les obres, datades de principis del segle XX, i que han consistit, principalment, en la neteja de la superfície i del revers, l’adhesió de fragments, la reconstrucció de les parts més deteriorades i la reintegració cromàtica. A més a més, també s’han col•locat en un nou suport adequat per a la seua futura exposició en el museu del municipi.
Sanz, qui ha signat el llibre d’honor municipal, ha volgut agrair públicament al servei de Restauració el seu “magnífic i exemplar treball” i ha afegit que des de l’àrea de Cultura “continuarem amb el nostre afany per a recuperar el patrimoni cultural de la província, de la que continuarà sent una línia estratègica fonamental”.