Garcia busca la col·laboració dels professionals per a acabar amb els abocaments incontrolats

0
564

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus de l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, ha convocat les empreses de sectors com l’automoció o el mobiliari a una jornada en què abordaran els abocaments incontrolats en diferents punts de la ciutat. «Demanarem la col·laboració dels i les professionals que gestionen correctament els residus de la seua activitat per tal de trobar els responsables dels abocaments il·legals i actuar en conseqüència», ha assegurat l’edil.

Per a les empreses que tracten els residus com marca la normativa, «aquest pas del procés representa un cost i aquelles que se’l voten estan fent competència deslleial perquè, a més, els cobren als clients per eliminar els residus», ha apuntat Garcia. En la seua carta a les empreses, el regidor recorda que «a la ciutat es generen punts negres que embruteixen la imatge de Castelló i que costen milions de diners públic d’eliminar», motiu pel qual «buscarem solucions conjuntes i determinar com posar-les en marxa».

Serà la pròxima semtna quan l’Ajuntament de Castelló, en col·laboració amb la Cambra de Comerç, celebrarà una trobada al qual ja han confirmat la seua assistència diverses associacions empresarials. En l’ordre del dia s’inclourà un informe sobre les xifres de residus retirades pel consistori dels abocadors il·legals i que inclouen 25 tones de neumàtics (vora 3.200 unitats) i 15 tones de matalassos (1.500 unitats). A més, les arques municipals han hagut de fer front als costos de la retirada de 600 tones d’enderrocs d’obres.

«És evident aquestes quantitats no venen de particulars, si no que són producte d’una activitat professional i que evidentment aquests professionals estan actuant de manera il·legal i embrutant i fent impossible la convivència en àrees de la nostra ciutat tan sensibles com el barri de Mestrets o el polígon de la Ciutat del Transport», ha apuntat Garcia.