Arranca una nova edició de Factory Startup Avançat, el programa municipal d’emprenedoria que compta amb 450 places

0
351

El pròxim 16 d’octubre comença la fase avançada del programa d’aprenentatge digital Factory Startup, una iniciativa que compta amb 450 places, dirigida a emprenedors i emprenedores d’startups en fase de creixement, amb l’objectiu de continuar fomentant el talent i les habilitats digitals a València. Ha sigut impulsada per l’Ajuntament de València, a través de València Activa i de la xarxa VIT Emprén, en col•laboració amb l’Associació Valenciana de Startups.

«Amb este programa demostrem de nou que gràcies a la col·laboració público-privada posem en marxa programes de qualitat que van en benefici de l’ecosistema emprenedor a València», ha recalcat la regidora d’Emprenedoria i Innovació Econòmica, Pilar Bernabé.

Bernabé ha explicat que l’objectiu d’este programa és «potenciar les habilitats digitals de les startups de la ciutat de València, donar-los les últimes eines digitals i compartir coneixement a través de ponents de l’ecosistema valencià que compten amb dilatada experiència i que hagen liderat projectes escalables amb solucions globals».

Durant esta fase avançada del programa tindran lloc 10 workshops i 8 meetups impartits per 19 reconeguts experts i expertes, referents en els àmbits nacional i internacional, provinents d’empreses i fons d’inversió com Mr. Jeff, Kuombo, Streamloots (startup guanyadora de l’últim South Summit), RCD, BBooster, Closca o Zubilabs.

Els emprenedors i emprenedores que s’inscriguen podran descobrir i compartir experiències amb professionals com Javier Megias (AVS), que parlarà sobre ecosistemes emprenedors; Enrique Penichet (Bbooster), que ensenyarà com pensa un VC; Virginia Sánchez (ZubiLabs), que desgranarà com accelerar una startup; o Ana Carrau (Upbeat Modus) que donarà les claus sobre com fer el pitch perfecte.

«Amb el Factory Startup volem involucrar al màxim nombre de membres de la Comunitat Vit i afavorir el seu apoderament», ha destacat Pilar Bernabé, qui a més ha manifestat que «és fonamental que des de les administracions publicacions, en col·laboració amb el sector privat, es desenvolupen projectes que permeten oferir a cost zero als emprenedors i emprenedores la formació que necessiten per a continuar avançant i fent créixer els seus projectes».

Així mateix, Bernabé ha destacat que amb estos cursos formatius «continuem impulsant la consolidació de València com a ciutat referent en innovació i emprenedoria a nivell internacional i ha enaltit la labor de Vit Emprén com a xarxa promotora de l’ecosistema innovador valencià».

FACTORY STARTUP INICIAL I FACTORY STARTUP WOMEN EDITION

Durant les últimes setmanes del mes de setembre i les primeres d’octubre 50 persones s’han format amb els cursos Factory Startup inicial i Factory Startup Women Edition, dirigits a persones amb projectes tecnològics i innovadors que volgueren endinsar-se en el món tecnològic i emprenedor. Amb tot allò aprés, els alumnes d’estos cursos han presentat els seus projectes en l’espai d’emprenedoria Co-Crea-Te, gestionat per l’Ajuntament de València, a través de València Activa, i la Universitat Politècnica de València.

Per primera vegada, s’ha creat un grup específic dirigit a dones professionals que ha sigut tot un èxit. «Un dels objectius prioritaris que ens hem marcat a València Activa és mitigar les bretxes de gènere i digital i amb accions com esta ens estem acostant», ha explicat Bernabé.