La Diputació s’adhereix al projecte “Connecting Regional and Local Administrations to Spanish eIDAS node”

0
261

La Diputació de València participa en el projecte europeu “Connecting Regional and Local Administrations to Spanish eIDAS Node” que permet als ciutadans i ciutadanes de la Comunitat Europea tenir accés als serveis electrònics mitjançant la identificació electrònica dels seus respectius països, d’acord amb la regulació europea per a la identificació electrònica de les persones, també coneguda com eIDAS.

La coalició formada per la pròpia administració provincial, la Universitat de València, la Junta d’Extremadura, la Diputació de Ciudad Real i el Ajuntament de Rivas (Madrid), duran a terme la connexió de les seues respectives seus electròniques amb el nodo eIDAS, que està integrat dintre de la plataforma Cl@ve 2.0, permetent a les administracions prestar serveis electrònics a la ciutadania dels països membres de la Comunitat Europea.

El diputat responsable de l’àrea de Modernització, Iván Martí, ha destacat que “qualsevol ciutadà i ciutadana de la Unió Europea podrà utilitzar els serveis de la seu electrònica de la mateixa manera que els ciutadans espanyols. Això els permetrà relacionar-se de forma completa amb el seu ajuntament i accedir a tots els serveis electrònics que s’ofereixen”.

Este projecte s’emmarca dintre de la plataforma d’administració electrònica, iPobles, inclosa en la iniciativa de la transformació digital “Connecta València” de la Diputació.