El Consell regula la integració del personal de la Ribera i garanteix les condicions salarials després de la reversió

0
577
Hospital de la Ribera, Alzira, València

El ple del Consell ha donat llum verda divendres passat al decret que fixa la integració dels treballadors del Departament de Salut de la Ribera (València) a partir de la reversió a gestió pública, que comença diumenge que ve 1 d’abril. També ha aprovat un acord que garanteix el manteniment de les condicions retributives prèvies a l’extinció del contracte de gestió.

Es tracta de “l’última peça” del procés de reversió del departament que gestiona l’Hospital de la Ribera, a Alzira (València), fins ara en mans de la UTE Ribera Salud, segons han anunciat en la roda de premsa posterior al ple la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, i la consellera de Sanitat, Carmen Montón.

A partir d’abril, la gestió de la Ribera serà pública directa en lloc de per concessió administrativa, amb el que el personal del departament serà assumit pel sistema públic de salut.

La Conselleria de Sanitat es subrogarà en tots els contractes vigents a 1 d’abril de 2018, en els mateixos termes i condicions, amb la relació de personal laboral a extingir. El decret també marca que els treballadors mantindran els seus drets de jurisdicció i negociació, mentre que l’acord garanteix les retribucions tant derivades del conveni col·lectiu amb l’empresa com en contractes individuals.

A pocs dies de la finalització del contracte amb Ribera Salud, Montón ha destacat la transparència seguida pel Consell durant tot el procés que va arrancar fa més d’un any i després de “18 anys en mans privades”. “Les privatitzacions no són per sempre”, ha remarcat Oltra.