Presentació app Falles 2018

0
407
app Falles 2018

L’Ajuntament de València ha llançat la nova aplicació #AppFallas2018, una eina renovada que oferix una panoràmica general de les més de 380 falles de la ciutat, amb informació sobre cada monument, cada artista i totes les agendes d’actes. A més, inclou un mode joc que repta l’usuari a realitzar missions per tot el territori faller, i preveu premis i recompenses per a les i els guanyadors.

La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible i Turisme, Sandra Gómez, i el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, han presentat hui la nova aplicació, que ha desenvolupat l’empresa valenciana Play&go experiencie, en un acte en què també han participat representants de les Comissions de Falles d’Especial, de Primera A i de la Interagrupació de Falles.

La #AppFallas2018 ja es pot descarregar en els dispositius mòbils, tant en Android com en iPhone; estarà activa tot l’any i disponible en tres idiomes: valencià, castellà i anglés. Amb ella, visitants i residents podran viure i disfrutar de les Falles en tota València gràcies a l’agenda geolocalitzada, el mapa 2D, i un joc interactiu 3D.

La regidora Sandra Gómez ha subratllat “la importància d’acostar l’experiència fallera a tots els visitants i turistes que acudixen estos dies a València, però també a les i els residents, que tenen accés a la informació de totes les comissions de la ciutat i tota l’agenda fallera del mes de març”. Les i els usuaris poden ja veure i conéixer en les seues pantalles la imatge de tots els monuments, la seua localització, informació sobre l’equip artístic que ho ha realitzat, i l’agenda completa d’actes festius.

Per la seua banda, el regidor Pere Fuset ha destacat que el contingut de l’aplicació aconseguix dos objectius essencials: “primer, situa a la Falla com a epicentre de la festa, allò que li dóna sentit; i ens convida a conéixer en detall les més de 380 falles que hi ha en la ciutat”. “Per segona banda, es revela com una ferramenta molt útil per a endinsar-se en els diferents barris de la ciutat, més enllà del centre urbà”. Fuset ha destacat la importància de “diversificar l’oferta, perquè les Falles són unes festes de barri, de carrer, i esta aplicació ho posa de manifest”.

#AppFallas2018 invita les persones usuàries a recórrer la ciutat d’una forma sostenible, original i diferent de la tradicional amb la qual, a més, podran aconseguir punts intercanviables per premis gràcies a les tècniques de ‘gamificació’ que permeten recórrer la ciutat i conéixer totes les falles.

L’aplicació s’estructura en tres parts: Punts d’interés, Agenda i Mode Joc. El primer d’ells disposa d’un mapa 2D, per a localitzar en quin punt de la ciutat es troba l’usuari, i quines falles hi ha al seu voltant, de manera que pot descobrir la ciutat i els seus racons mentre va d’una falla a una altra.

L’agenda geolocalitzada té disponible tots els esdeveniments fallers distribuïts per dia i lloc. Així, el visitant pot informar-se sobre els actes del dia, els de la zona, o inclús filtrar-los per tipologies, com ara activitats gastronòmiques, esportives, infantils…

Finalment, el joc en 3D presenta un mapa en tres dimensions que permet interactuar amb la falla que està visitant: es poden veure vídeos, fotos, escriure comentaris, valoracions, o inclús llançar-li petards virtuals per tal de conquistar-la i aconseguir punts. Estos punts es poden canviar per premis per a consumir in situ. A més, s’ha creat un rànquing a la usuària o usuari més faller.

Tant Sandra Gómez com Pere Fuset han agraït el suport i implicació de les Falles d’Especial, Falles de 1a A i la Interagrupació de Falles de València, i han destacat el treball realitzat per l’empresa Play&go experience. Esta firma és una startup valenciana que va nàixer l’any passat, precisament després de desenvolupar l’app de Falles de 2017. Actualment, es troba en el programa d’acceleració de Llançadora i en el programa de creixement empresarial Scale Up. Així mateix, ha sigut guardonada en els ITH Smart Destinations Awards en FITUR 2018 amb el premi a la millor app turística nacional en la categoria d’Interacció amb el turista i el ciutadà, i amb el premi a la millor startup de turisme en els València Startup Awards.

Els regidors han subratllat l’avantatge que suposa disposar d’esta ferramenta que oferix a visitants i residents la possibilitat de conéixer estes festes durant la setmana fallera i els dies previs a Falles, però també en qualsevol moment de l’any, la qual cosa invita els turistes a viure l’experiència en primera persona i visitar València durant les Falles de l’any que ve.

FER UN COMENTARI

Introdueix el comentari
Nom