Les unitats de Cardiologia atenen més de 117.000 nous pacients en els hospitals de la Comunitat Valenciana

0
546
Les unitats de Cardiologia atenen més de 117.000 nous pacients en els hospitals de la Comunitat Valenciana

Els hospitals de la Comunitat Valenciana van atendre 117.879 nous pacients, al 2017, en les diferents unitats de cardiologia. A més, els pacients atesos per consultes successives, després de la seua primera visita, han estat 192.754.

D’esta manera, el número total de persones ateses en les unitats de cardiologia de la Comunitat Valenciana han estat 310.633 pacients.

D´altra banda, les Unitats de Cirurgia Cardiovascular, presents en 7 departaments de salut de la Comunitat Valenciana han atès un total de 12.858 pacients en les seues consultes.

L’objectiu de la Conselleria de Sanitat Universal, a través de les diferents unitats de cardiologia, encarregades de proporcionar assistència davant de problemes cardiovasculars, és reduir el temps que transcorre des de l’aparició dels símptomes fins al diagnòstic i posterior tractament.

A la Comunitat Valenciana, les malalties isquèmiques del cor són la primera causa de mortalitat en els homes majors de 74 anys. A més les malalties cerebrovasculars, relacionades amb el sistema circulatori, són la segona causa de mortalitat tant en homes com en dones.

També és important assenyalar que en els últims anys, en les persones d’entre 55 i 74 anys, les malalties del sistema circulatori cobren cada vegada més importància com a causa de mortalitat.

En 2016, van morir 13.008 persones per malalties relacionades amb el risc cardiovascular, que corresponen al 30,4% de les morts de la Comunitat Valenciana. D’aquestes morts, el 47,65% es refereixen a homes i el 52,35% a dones, segons les últimes dades del registre de mortalitat de la Comunitat Valenciana.

Aquestes dades revelen un descens en l’evolució de les taxes de mortalitat per malalties cardiovasculars d’un 40% entre els anys 2000 i 2016; concretament, un 37% en homes i un 43% en dones.

Així mateix, esta tendència descendent coincideix amb la de la resta dels països europeus.