Mercadona incrementa un 6% la seua facturació fins als 22.915.000 i crea 5.000 nous llocs de treball

0
402
Increment de facturació de Mercadona

Amb una inversió rècord de 1.008 milions d’euros el 2017 i una previsió d’invertir 1.500 milions en 2018, només amb recursos propis.

  • L’aposta per un nou Model de Botiga Eficient i per la qualitat dels seus productes frescos, amb el projecte Frescos Global, al mateix temps que disposar d’un assortiment cada vegada més adaptat a les necessitats de “El Cap”, el client, han elevat la seua facturació en superfície en un 6%, després d’incrementar més de 75 tiquets / botiga / dia.
  • Ha creat 5.000 nous llocs de treball estable i de qualitat en 2017, 15 al dia, el que eleva la seua plantilla fins a les 84.000 persones amb contracte fix.
  • En 2017 el benefici net ha estat de 322 milions d’euros, un 49% menys que el 2016, d’acord amb la decisió presa pels accionistes de centrar els seus esforços en el llarg termini i apostar per la inversió per transformar Mercadona.
  • Un any més, el repartiment del benefici total ha seguit mantenint el principi que el creixement compartit sap millor.

Mercadona ha distribuït el benefici total en la següent forma:

205 milions a la Societat en concepte d’impostos i 313 milions entre els seus treballadors en concepte de prima per objectius.

I dels 322 M € del benefici net, 202 milions s’han reinvertit a l’empresa com a recursos propis, mentre la resta s’ha repartit entre els accionistes via dividends.

Mercadona ha incrementat en 2017 la seua facturació un 6%, fins als 22.915.000 d’euros, i ha experimentat un creixement de les seues vendes en volum del 5%, fins als 11.586.000 de quilos i litres (quilitres).

Per impulsar l’estratègia implantada el 2017 de realitzar la inversió necessària per a transformar l’empresa, la companyia ha abordat diferents moviments al llarg de l’any.

En innovació en botigues destaca la implantació a 157 supermercats del Nou Model de Botiga Eficient, que contribueix a optimitzar l’acte de compra dels clients, i l’esforç realitzat per ser més botiguers i especialistes per mitjà del Projecte de Frescos Global, ja implantat en gairebé 200 botigues.

Per a això, la companyia està introduint importants millores en les seccions de frescos, que ara disposen de carnisseries amb una millor qualitat de producte i en què els clients poden personalitzar els talls de la carn al punt d’acabat; una secció de pernil renovada que ofereix tall a ganivet i envasat al buit del producte; peixateries amb millor servei i assortiment local gràcies al projecte de peix de llotja i el nou assortiment de sushi; o una nova secció de forn amb productes més frescos i adaptats a les necessitats dels clients, entre altres iniciatives.

Paral·lelament, el 2017 Mercadona ha continuat impulsant el seu model de Assortiment Eficaç, construït amb “El Cap” i per al “Cap” (el client).

Per a això, i gràcies al treball realitzat en els seus 16 Centres de coinnovació, així com l’esforç dels interproveïdors i proveïdors especialistes, ha seguit adaptant l’assortiment a través de la innovació i millora constant, el que li ha permès introduir més de 300 nous productes i millores en els seus lineals.

El president de Mercadona, Juan Roig, ha manifestat que 2017 ha estat un punt d’inflexió per a tot els que formem Mercadona.

“Estem treballant en el llarg termini i compromesos en la consolidació d’un projecte de transformació que posa al centre l’esforç de les persones. Aconseguir-ho requereix convenciment i el gran mèrit està i el té l’esforç de les 84.000 persones de Mercadona i els proveïdors especialistes per garantir tots els dies la satisfacció de “El Cap”, els nostres clients. Ells són la raó d’estos excel·lents resultats “.

Compromesos amb la inversió necessària per transformar Mercadona 

Per aconseguir esta transformació estratègica de forma sostenible, la companyia, amb càrrec als seus recursos propis, ha invertit la xifra de 1.008 milions d’euros un 47% més que el 2016.

Este esforç inversor ha permès obrir 29 nous supermercats, el que va fer créixer seva xarxa fins als 1.627, i reformar altres 126, tots amb el Nou Model de Botiga Eficient.

A més, la inversió també s’ha destinat a impulsar totes les seccions de frescos, i l’obertura de dos nous centres de coinnovació, a Paterna (València) i a la localitat portuguesa de Matosinhos (Porto).

A això, se sumen els projectes realitzats per automatitzar els Blocs Logístics i eliminar sobreesforços dels treballadors, les obres del Bloc Logístic d’Abrera (Barcelona), les del Bloc Logístic de Vitòria-Gasteiz (Llaurava / Àlaba), o l’inici de la construcció del Bloc Logístic de Parc Sagunt a la localitat valenciana de Sagunt i del Centre de Procés de Dades en Villadangos del Páramo (Lleó).

Pel que fa als avanços en la seua transformació digital, Mercadona ha signat amb el líder del mercat en programari d’aplicacions de negoci, SAP, un acord durant 5 anys amb l’objectiu disruptiu de transformar i millorar els processos de la companyia. Dins d’estos avanços tecnològics es troba també el desenvolupament del projecte de Mercadona en línia, la fase d’inici en laboratori en alguns districtes de la ciutat de València està prevista per al segon semestre del 2018 i implica tant la construcció d’un nou web en línia i aplicació mòbil, com la d’un magatzem propi per al repartiment a la ciutat de València, amb vehicles específics de tres temperatures especialment dissenyats per a Mercadona.  És un projecte per “provar i aprendre”, convençuts del potencial que té per satisfer molt bé a “el Cap” en línia i al Capital (fer-ho rendible).  I en l’apartat de creació d’ocupació, destaca la contractació de més de 120 directius i l’inici de la selecció dels equips per a les quatre primeres botigues.

5000 nous llocs de treball dins del seu compromís amb l’ocupació estable i de qualitat

Mercadona ha creat 5.000 nous llocs de treball en 2017, el que ha suposat tancar l’exercici amb una plantilla de 84.000 persones (el 64% dones).

Les noves incorporacions, una mitjana de 15 al dia, tenen un salari mínim net d’entrada de 1.132 euros al mes i com qualsevol de les persones que ja treballen a Mercadona disposen de les mateixes polítiques de conciliació familiar i laboral de la companyia, així com de les seves mateixes oportunitats de formació i promoció.

Actualment, el 47% dels llocs directius són ocupats per dones.

Del benefici total generat, un 35%, s’ha repartit amb la plantilla, en total 313 milions d’euros en concepte de prima per objectius; un 25% dels guanys, 205 milions, s’ha revertit en la Societat en concepte d’impostos; un 25%, sobre 202 milions, s’ha reinvertit a l’empresa com a recursos propis, i el 15% restant s’ha repartit entre els accionistes via dividends.

Fruit d’este compromís amb el creixement compartit, i d’acord amb la metodologia actualitzada per l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE), l’aportació global de Mercadona a la creació de riquesa a Espanya, representa el 3% de l’ocupació total del país, (545.000 llocs de treball) i el 1,7% del PIB (19.500 milions d’euros