Chimo Bayo presenta el primer vi ‘techno-negre’

0
996
Dj Chimo Bayo

El Dj quinquagenari valencià Chimo Bayo ha presentat el primer vi ‘techno-negre’, HU-HA, un vi elaborat per Bodegas Arráez, que naix com un “crit de llibertat” que “al destapar, et deixa portar per l’esperit de la ruta del Bakalao”.

D’aquesta manera ho ha manifestat l’artista durant la festa en què la firma ha donat a conèixer aquest vi, un acte en què també ha intervingut el director del celler, Toni Arráez, i ha estat conduït pel periodista Eugenio Viñas. Els assistents han omplert la sala XL Xtrlarge Playground de València per provar HU-HA en una ‘techno-tast’. Entre els assistents es trobava Fran Ferri, portaveu de Compromís a les Corts.

Durant la seua intervenció, Bayo —amb les seues icòniques ulleres de sol— ha assegurat que, per a ell, la Ruta del Bakalao “ho és tot”. “No va ser una època de la meva vida, no està lligada a un espai ni a un temps concrets. La ruta resideix en aquells que la vivim. És un esperit d’hedonisme, de diversió, de llibertat total”.

Quan va conèixer al responsable dels Cellers Arráez i “la seva forma peculiar d’entendre el vi”, el dj ha explicat que es va adonar d´el “molt” que tenien en comú: “La passió pel que fem, que ens ha portat a elaborar este vi, que no és més que la celebració de la nostra actitud davant la vida “.

“No existia una categoria amb la qual ens identifiquessem, així que vam haver de crear-la”, ha afirmat, abans de remarcar que no entén “com a ningú se li havia ocorregut això d’un vi per a la gent jove”.

En l’etiquetatge de l’ampolla es pot llegir que el raïm s’ha seleccionat “minuciosament sota el mètode esta sí, esta no, esta m’agrada, me la menge jo“, de manera que “en boca produeix un chiquitán chiquiti tan tan tan, que tun bam bam que tun bam que tepe tepe tam pa pa que tun bam que pem“.

“Diràs HU-HA i ho entendràs” Amb estos lemes, els creadors pretenen que, en destapar l’ampolla, la gent es “deixi portar per este bon rotllo que va portar la Ruta”. “Quan la begues, diràs Hu-ha i ho entendràs”, ha il·lustrat Bayo.
La idea va sorgir quan Toni Arráez i ell es van conèixer per mitjà d’una amiga. “Jo sóc una d’aquestes persones que sempre tiren del carro, en tot el que faig. Però sempre hi ha d’haver una tirada perquè una cosa comence”, ha comentat.
En paraules del punxadiscos, el techno-negre HU-HA és un “vi divertit”, amb una “qualitat molt per damunt del preu que s’ha posat”.
“El vi és, com jo dic a vegades ‘benvinguts a l’espai exterior’, ja que este vi és de la terra, literalment”, ha agregat.

LLIBERTAT, HEDONISME I FESTA

“Volem que la gent gaudisca i, sobretot, que compartisca les coses bones de la vida amb una copeta de vi. Jo m’imagine que tots, quan hem conegut alguna xica, quan tenim una edat, ja que no et vas a prendre unes cerveses, et vas amb una ampolleta de vi, una copeta de vi, i crec que transmet prou este toc de llibertat, hedonisme i festa que significa Chimo Bayo i que significa el crit hu-ha“, ha remarcat.

Chimo Bayo s’ha definit com “una persona a qui es respecta per ser autèntic”, i, sota este prisma, el vi HU-HA “té també este concepte autèntic, el hu-ha és autèntic i la Ruta del Bakalao va ser una cosa autèntica”.

UN VI “ELEGANT”

“Intente que la gent es divertisca i s’ho passe bé. Que siguen sobretot elegants, jo crec que les persones s’ho poden passar bé sent elegants amb els altres, d’això tracta tota la meua vida, tracta el vi, tracten les meues cançons: d’un cant a la llibertat absoluta, i sobretot sense fer mal a ningú, jo crec que això és una meravella “, ha ressenyat.
Bayo ha definit així al primer vi ‘techno-negre’ com “una idea molt bonica, molt conceptual, elegant”, ja que “la qüestió de l’elegància és important per l’actitud de les persones”.
La imatge d’aquest brou recupera la color verd que Bayo utilitzava en les seues actuacions, “com si fos un policia de l’espai”.
“No hi ha hagut un altre color, perquè és el que porte tota la vida i el ‘hu-ha també ve amb mi, jo vaig nàixer amb un hu-ha, a la mà, en comptes de amb un pa amb un hu ha“, ha tancat.

UVA “REBEL” E “INDOMABLE”

Per la seva banda, el responsable del celler ha explicat que HU-HA està elaborat amb un raïm “100% boval, ja que” en este vi tot té sentit”.
Van escollir esta varietat per ser valenciana i per ser “la més rebel, la més indomable i la més difícil de treballar”, però també per transmetre frescor, “una potència que encaixa i equilibra perfectament aquestes sensacions de llibertat”.
“El techno-vi és un concepte, hem volgut traslladar d’aquesta manera perquè el techno va ser el fil conductor de la Ruta del Bakalao, d’un moviment cultural, de llibertat i hedonisme que congregava a gent de tot el país amb una mateixa finalitat, : divertir-se i gaudir “.
Arráez ha cridat a superar el context “encasellat i quadriculat” en què se sol consumir el vi: “És el moment de trencar este esnobisme i estes regles”.
De moment, Cellers Arráez ha venut ja 20.000 ampolles de l’HU-HA i s’ha marcat com a objectiu aconseguir la seua “projecció internacional”. “Quant va saltar la notícia, es van posar en contacte amb nosaltres des de totes parts del món. Ho hem tret a la venda pràcticament fa dos dies i tenim vi venut al Japó, a la Xina, projectes pendents a Alemanya, en diferents països d’Europa, i per descomptat ens han cridat de tot Espanya”, ha destacat.