El Planetari projectarà un documental sobre les Illes Columbretes amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua

0
428

El Planetari de Castelló, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, projectarà el pròxim divendres 30 de març d’11.00 a 12.30 hores el documental ‘Aïllats’, a càrrec del Centre d’Interpretació de la Reserva Natural de les Illes Columbretes. ‘Aïllats’ és una projecció audiovisual que tracta sobre els sentiments dels habitants de l’arxipèlag de les Columbretes i alguns dels esdeveniments destacats que han ocorregut a les illes des que començaren a estar habitades en 1856 quan es va construir el far.

Els seus habitants, fonamentalment farers i les seues famílies, romanien en l’arxipèlag per llargs períodes de temps, mantenint contacte amb la terra a través de precàries emissores de ràdio i gràcies al vaixell que amb irregular periodicitat proveïa de queviures i notícies als illencs. L’aïllament imposava austeritat i la necessitat d’un alt grau d’autosuficiència i enginy per enfronar-se a situacions quotidianes en un lloc on convivien habitualment entre 5 i 10 persones.

Familiars d’antics farers ens aproparan a les dures condicions, naixements i morts, episodis de fam, temporals, ressons de guerra i algun encontre feliç i realitats del dia a dia que es vivien a les Illes Columbretes.