‘Castelló Educa’ oferiex quatre itineraris culturals per a conéixer la història de la ciutat

0
402

El proper 25 de maig ‘Castelló Educa’ ofereix una sèrie d’itineraris culturals per tal de conéixer la ciutat de Castelló. En concret seran quatre itineraris: Museu Etnològic, Castelló Llaurador, Castelló Republicà i Castell Vell. Tots aquests eixiran a partir de les 18.00 hores i cal inscripció prèvia a l’Oficina Municipal d’Escolarització situada a l’Espai Cultural Menador, a l’adreça electrònica inscripcio.educacio@castello.es o al telèfon 964 230 352 amb un màxim de 40 persones per grup.

Un d’aquests itineraris serà el Castelló Llauradors que, guiat per la coordinadora de la Universitat per a majors de la UJI Pilar Escuder, ens ajudarà a conéixer la importància del món llaurador del segle XVIII al segle XIX. Aquest eixirà de la plaça de l’Olivera, farà 10 parades recorrent els carrers del Raval de Sant Fèlix i finalitzarà a la plaça Santa Clara.

El Castelló Republicà eixirà del Templet del Parc Ribalta, i de la mà de Joan Miquel Palomar els participants gaudiran d’una passejada tranquil•la per la ciutat per tal d’observar els edificis i detalls arquitectònics, on ens fixarem en detalls que habitualment ens passen de llarg al llarg de la vida diària. És un itinerari pels carrers i places de Castelló per saber com era la ciutat en els anys 30 del segle XX i conéixer el patrimoni cultural desenvolupat, els edificis, escuts i d’altres empremtes que el franquisme i la urbanització posterior no han esborrat.

Entre aquestes rutes guiades també estarà la visita al Museu Etnològic (C/Cavallers, 25), que estarà acompanyada per l’educador de museus Marc Ribera, i la visita a les troballes del Castell Vell amb Joan Palmer, un arqueòleg que ha treballat per recuperar aquesta part de la nostra història.