L’Institut Valencià de Cultura presenta al Principal de Castelló ʻCalígula’ d’Albert Camus

0
1408
Calígula Castelló

L’Institut Valencià de Cultura presenta el proper dissabte 17 de març a Castelló l’obra ʻCalígula’ d’Albert Camus, un muntatge dirigit per Mario Gas i protagonitzat per Pablo Derqui que tracta temes recurrents en l’obra de l’autor com l’absurd existencial, l’alienació metafísica, el patiment i la lògica del poder.

ʻCalígula’ és una de les grans peces dramàtiques d’Albert Camus, basada en l’emperador romà descrit per Suetoni. “Calígula és, en realitat, una sèrie d’obres dins d’una única peça i és un orgull portar aquesta magnífica producció a l’escenari del Principal de Castelló”, ha explicat el director territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes.

En ʻCalígula’ el protagonista de l’obra, interpretat per Derqui, es troba cara a cara amb l’absurd després de la de la mort de la seua germana, i alhora amant, Drúsila i sotmet els seus súbdits a una aterridora sèrie de mostres del que ell considera la veritat absurda: que els homes moren i són infeliços.

En el repartiment, acompanyen a Pablo Derqui, que anteriorment ja havia treballat amb Mario Gas en l’obra ʻLa mort d’un viatjant’ d’Arthur Miller, els actors Borja Espinosa, Mónica López, Bernat Quintana, Xavi Ripoll, Pep Ferrer, Pep Molina, Anabel Moreno i Ricardo Moya. La traducció de l’obra de Camus és de Borja Sitjà, l’escenografia de Paco Azorín i la il·luminació de Quico Gutiérrez.