Vila-real propossa quatre ubicacions per a la nova comisaria de la Policia Nacional en la reunió amb la subdelgada del Govern

0
562

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, s’ha reunit aquest matí amb la subdelegada del Govern, Soledad Ten, i la comissària principal del Cos Nacional de Policia a Castelló, Concepción de Vega, per a abordar el trasllat de la comissaria de Vila-real a unes noves dependències “dignes” i concordes amb les necessitats del cos. Benlloch ha posat a la disposició de la Policia Nacional quatre possibles ubicacions, per a la seua avaluació per part dels tècnics, amb l’objectiu de “poder resoldre com més prompte millor una situació que és ja insostenible”.

“Després de l’interés mostrat pel Govern central i la seua subdelegada a Castelló, per resoldre aquesta situació i construir una nova comissaria de la Policia Nacional digna a Vila-real, ens hem reunit aquest matí per a engegar les gestions que portaran a la cessió del sòl o altres possibilitats per a donar resposta, d’una vegada per sempre, a aquesta reivindicació històrica dels agents i de la ciutat en el seu conjunt”, incideix Benlloch. La reunió, en la qual ha participat també el comissari cap provincial d’operacions, Emilio Romero, es produeix després d’una primera trobada el passat mes d’agost, poc després que Ten prenguera possessió del seu càrrec. Aquella primera visita a les dependències de la comissaria a Vila-real va ser seguida d’un escrit a la Subdelegació, amb el qual s’iniciava formalment l’expedient per a treballar en les noves dependències.

“Aquest nou i importantíssim pas suposa incorporar a l’expedient la documentació relativa a diverses possibles ubicacions, algunes més senzilles i unes altres de gestió més complicada en afectar a interessos privats, perquè els tècnics del Ministeri de l’Interior i de la Policia avaluen si s’adeqüen a les seues necessitats”, explica l’alcalde. Dues de les opcions corresponen a solars municipals, per als quals seria necessària una requalificació urbanística que Benlloch considera “senzilla”. En concret, l’alcalde ha posat damunt de la taula la possibilitat de construir les dependències en el solar municipal de 9.000 metres quadrats d’aparcament i zona verda enfront del Palau de Justícia. “Aquesta localització seria absolutament compatible amb el manteniment del Recinte de la Marxa en festes o altres activitats que es desenvolupen en aquest solar”, puntualitza.

En aquesta mateixa zona, una altra de les possibilitats que es baralla és el solar a l’entrada de la ciutat, on se situa el cartell de benvinguda a Vila-real. L’entorn de la futura rotonda del camí les Voltes i els voltants de l’hotel Palace són unes altres de les opcions plantejades, si bé Benlloch reconeix la dificultat d’aquesta última opció per la necessitat d’arribar a acords amb propietaris privats.

La subdelegada del Govern a Castelló, per la seua banda, ha reiterat el seu compromís per “treballar amb força per a aconseguir una resposta de l’Executiu central”. “És urgent que els funcionaris que treballen amb la seguretat puguen fer-ho en unes condicions laborals dignes, que a més redundaran en la prestació d’un millor servei públic per a la ciutadania”, assenyala Ten. Per la seua banda, la comissaria principal De Vega elaborarà un informe sobre la necessitat de donar resposta a aquesta reivindicació històrica i avaluarà les opcions que l’alcalde de Vila-real ha posat sobre la taula.