La Diputació de Castelló demana més policia local per als pobles de Castelló

0
388

La Diputació de Castelló demanarà al Consell que articule els mecanismes legals necessaris per a garantir que els Ajuntaments compten amb plantilla de policia local suficient que garantisca la seguretat en els seus municipis. Així, i a través d’una moció del Grup Popular, el Ple provincial debatrà demà en sessió ordinària del mes d’agost la necessitat de donar una resposta legal, efectiva i definitiva a la necessitat dels ajuntaments de poder comptar amb més agents de policia local quan així ho requereixen, a més de plantejar la necessitat d’articular tots els mecanismes de control per a acabar amb la inestabilitat laboral no justificada.

El portaveu i vicepresident primer de la Diputació, Vicent Sales, ha explicat que “després de mig any de l’aprovació de la nova Llei, s’ha constatat que no ha donat els resultats esperats i els ajuntaments es troben en una situació preocupant que ens han fet arribar i que demanem que es resolga”.

I és que, tal com indica el vicepresident Sales, “el marc normatiu ha de tindre en compte l’especial casuística dels nostres pobles, que molts d’ells incrementen la seua població de forma espectacular en determinats períodes de l’any, i amb això també la demanda de seguretat que garantisca la confiança, la tranquil·litat i la seguretat de veïns i turistes. Cal tindre en compte que el turisme és per a molts dels nostres pobles el seu principal motor econòmic, i per a consolidar el turisme de qualitat és imprescindible que el marc normatiu atenga i done resposta als problemes puntuals que sorgisquen per necessitat d’augment de plantilla, també per a vetlar per l’estabilitat de l’ús d’aquest col·lectiu”.

Creació d’un fòrum de participació
La moció popular recull a més la petició a la Generalitat de la creació d’un fòrum de participació, on tots els implicats tinguen veu, des dels Ajuntaments, sindicats, Agència Valenciana de Seguretat i els grups parlamentaris de les Corts, “perquè entre tots es puga aconseguir un consens per a l’elaboració d’un nou marc normatiu satisfactori”.

Finalment, Sales ha reconegut “l’important treball que exerceix la policia local en els nostres municipis”, i l’objectiu d’aquesta petició per “configurar la policia local com un instrument de cohesió i integració social, de caràcter preventiu, amb el focus posat en la resolució de conflictes socials i actuant sempre des de la proximitat al ciutadà”.