Onda inaugura una exposició en reconeixement al ceramista Joaquín Puchal Ribes

0
146

Aquesta vesprada ha tingut la lloc al Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ la inauguració de l’exposició ‘Joaquín Ribes Puchal (1941-2015) Excel•lència Ceràmica’. Aquesta és la sisena mostra que es realitza dins del programa ‘Els nostres ceramistes’ i podrà visitar-se fins al pròxim 4 de març de 2018 en la institució museística d’Onda.

A l’acte ha acudit la tinent d’alcalde d’Onda, Encarna Ribes, qui ha destacat “la importància del llegat que Joaquín Puchal ha deixat a Onda, sent una mostra més de la destacable representació que Onda ha tingut i té en el món artístic i, especialment, referent al treball amb la ceràmica”. A més, ha convidat a “tots els onders i visitants al fet que acudisquen a aquesta mostra que representa el seu art”.

Joaquín Puchal Ribes va ser un reconegut i excel•lent ceramista onder que des de molt jove es va interessar pel dibuix, la pintura i per la ceràmica. L’obra de Puchal s’emmarca en la cerca de la perfecció i la constant experimentació dels colors i les seves variades matisacions, amb la dificultat que suposa aquesta classe de pintura sobre esmalt.

A més de la seva obra per a particulars, Onda compta amb els murals de l’Ermita del Calvari de 1985 “Los discípulos de Emaús” i “Pedro llorando amargamente”; i amb peces monumentals com els grans retaules ceràmics amb escenes de la Passió que senyalitzen l’entrada al Cementeri Municipal i que daten de 1999.

FER UN COMENTARI

Introdueix el comentari
Nom