Les millores de sis camins rurals de Castelló es faràn amb 76 persones contractades per l’obra

0
567

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria d’Impuls de l’Activitat Econòmica, dirigida per Patricia Puerta, i el Servei d’Ocupació Pública Estatal han subscrit un nou conveni per a millorar els vorals i les sèquies de sis camins rurals del terme municipal. Per això, des de CastellóCREA, l’anterior Agència de Desenvolupament Local, han contractat 76 aturats del règim agrari que treballaran durant tot el mes de setembre.

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha lloat la bona gestió d’aquestes ajudes per a combatre la desocupació en el sector agrícola en comparació dels anteriors governs municipals, “quan es va haver de retornar els diners d’aquestes ajudes per no executar els programes, i per tant, la quantitat de la subvenció va disminuir al llarg dels anys”, ha explicat.

Marco també ha ressaltat el compromís de l’equip de govern amb el foment de l’ocupació i ha subratllat que aquestes contractacions “donen treball a aturats del règim agrari i alhora aconsegueixen millorar els camins rurals del municipi per a fer una millor utilització de l’aigua de les sèquies i facilitar el trànsit dels vehicles agrícoles”.

Patricia Puerta ha destacat l’increment del nombre de persones contractades enguany respecte el passat, així com el pressupost del projecte, que ha augmentat en 10.000 euros més, arribant als 178.340 euros. “Es tracta del tercer programa d’ocupació més important del consistori, juntament amb el pla de Avalem Joves i Jornals de Vila, els quals han aconseguit contractar a 95 joves i a 99 persones en risc d’exclusió”, ha explicat.

En total, des d’avui s’incorporen 8 capatassos i 68 peons, els quals treballaran en els camins de la Mota i la Fileta, Quadra Doñana, Quadra Quarta de Dalt, Quadra Quarta de Baix i del Francès.

El Programa de Foment de l’Ocupació Agrària té per finalitat mantenir empleats als treballadors del règim especial agrari durant els períodes de l’any en els quals no hi ha activitat. La quantitat econòmica que aporta el Servei Públic d’Ocupació es dedica a la contractació de treballadors per a realitzar obres d’interès general i social en l’àmbit municipal.