L’alcaldessa i el rector reivindiquen el finançament necessari per a acabar la Facultat de Ciències de la Salut de l’UJI

0
325

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha visitat avui la primera fase de la nova Facultat de Ciències de la Salut (FCS) de la Universitat Jaume I acompanyada del rector en funcions, Vicent Climent; el degà de la FCS, Rafael Ballester; el vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat, Paco López; el vicedegà d’Infermeria, Eladio Collado, i José Pitart, director de l’Oficina Tècnica d’Obres i Projectes de l’UJI (OTOP).

Marco s’ha mostrat gratament sorpresa per les instal·lacions de la facultat, que ha qualificat de «extraordinàries» i ha donat les gràcies a totes les persones que han fet possible la construcció d’aquesta primera fase en una època tan difícil de crisi econòmica i retallades. L’alcaldessa ha afirmat que l’ajuntament ha estat i està sempre al costat de les reivindicacions de la universitat i per açò ha aprofitat la seua visita per a reivindicar a la Generalitat Valenciana «els diners necessaris per a acabar les obres de la Facultat de Ciències de la Salut, així com que les universitats públiques tinguen un marc de finançament estable, per a donar viabilitat a la formació, que és el futur de les nostres ciutats i de la nostra Comunitat, sobretot en època de crisi econòmica».

La primera edil també ha volgut destacar que, en aquests últims tres anys, «la ciutat de Castelló ha deixat de viure d’esquena a l’UJI» i ha posat alguns exemples de l’estreta col·laboració que s’ha establit entre ambdues institucions amb iniciatives com l’elaboració del Pla Estratègic de Turisme i del Pla de Joventut, per part de professors de la Jaume I, l’engegada de la Càtedra Ciutat de Castelló o de les Beques Talent, o l’obertura de l’edifici del Menador. Marco ha afirmat que «la universitat ha canviat la ciutat de Castelló» i per açò aquesta mateixa setmana s’ha acordat que rebrà la Medalla d’Or el pròxim 8 de setembre, aniversari de la fundació de la capital de la Plana. Per a finalitzar, ha volgut agrair especialment la labor del rector en funcions, Vicent Climent, «per tot el que ha fet per Castelló, per tenir sempre la porta oberta i per tendir la mà. Gràcies per tot el treball que has realitzat en benefici de la nostra ciutat i de la ciutadania».

Per la seua banda, el rector en funcions també ha volgut agrair a Marco, i a tota la corporació municipal, la concessió de la Medalla d’Or de la Ciutat a la UJI i, sobretot, «el suport que ha brindat sempre a la universitat». Sobre la nova facultat, Climent ha destacat que «la universitat ha sigut capaç de construir aquesta primera fase malgrat haver coincidit amb una època complexa, de restriccions financeres, acadèmiques i legals» i ha afirmat que «la UJI continuarà reivindicant davant la Generalitat Valenciana el finançament necessari per a acabar-la».
La primera fase de la Facultat de Ciències de la Salut consta de tres edificis corresponents a recerca, serveis comuns i docència, amb una superfície construïda de més de 12.000 m2 dels més de 22.000 que implica tot el projecte, la qual cosa suposa que ara mateix hi ha un 60% construït.