L’Ajuntament incorpora tres iniciatives en transparència al banc de bones pràctiques de la FEMP

0
349

“L’Ajuntament de Castelló hem incorporat tres noves iniciatives al banc de bones pràctiques de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) en la seua secció de la Xarxa d’Entitats Locals per la Transparència i la Participació Ciutadana”, així ho ha anunciat el regidor de Transparència i Modernització, Ignasi Garcia.

En concret, tal com ha explicat l’edil Garcia, “hem incorporat la Butlleta Tributària que permet a la ciutadania d’una forma àgil saber quines van a ser les càrregues impositives que l’Ajuntament li va a aplicar, a banda d’accedir a informació del seu interés com bonificacions fiscals o com es gasten els recursos de l’Ajuntament”. La ferramenta ofereix al contribuent la possibilitat de conéixer totes aquestes dades i d’altres d’una forma personalitzada i confidencial.

Les altres dues bones pràctiques tenen relació directament amb el plenari de Castelló. Per un costat les vídeoactes, un document electrònic i multimèdia que recull en format digital i de vídeo les sessions plenàries de l’Ajuntament de Castelló amb certificació acreditativa de la seua autenticitat i integritat, i que per tant fa que no siga necessària la transcripció íntegra dels intervinents en la sessió. I per altra banda el seguiment dels acords del Ple amb la plataforma Trello que “permet no només saber quines qüestions s’estan aprovant, sinó també com es pensen desenvolupar i en quina situació es troben i com van avançant”, segons ha manifestat el regidor de Transparència.

Així doncs, el regidor Garcia ha mostrat la satisfacció de l’Ajuntament perquè “Castelló segueix sent un exemple per a la resta de ciutats en qüestions de transparència sobretot, i també en la participació de la gent amb el govern”.