Un grup d’estudiants de l’universitat de Castelló guanya la competició de robòtica Cantabrobots 2018

0
524

Un grup d’estudiants de l’UJI ha participat en la Cantabrobots 2018, competició de robòtica celebrada el passat 20 d’abril de 2018 a Colindres (Cantabria).

L’equip, format per Javier Albalate i Johnny Lamitier (Grau en Enginyeria Elèctrica), Jose Ángel Estrada i Francisco Sayas (Grau en Enginyeria en Tecnologies Industrials), Sara Molla (Grau en Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural), Alaia Oliden (Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes) i Áxel Pena (Màster Universitari en Noves Tendències i Processos d’Innovació en Comunicació), va dissenyar i construir dos robots per a participar en les dues proves de la competició: minisumo i velocistes.

En la prova de velocitat, l’equip de l’UJI va realitzar el robot més ràpid, va aconseguir el millor temps absolut de la jornada i va guanyar la competició en categoria universitària. El grup va aprofitar l’ocasió per a conèixer els diferents projectes de tecnologia que l’estudiantat d’educació secundària presentava en la fira.

L’assistència a la competició ha sigut finançada pel Vicerectorat d’Estudiants, Ocupació i Innovació Educativa; per mitjà de les ajudes per a promoure la participació de l’estudiantat en concursos, fires i competicions d’interès institucional per a la Universitat Jaume I. L’equip continuarà participant en diverses competicions al llarg de tot l’any, amb la intenció de formar-se i formar part en un futur de la Lliga Nacional de Robòtica de Competició.