Més de 7400 visitants recolzen l’èxit de la Nit en Blanc dels Museus

0
66

Els 7432 visitants que van accedir en la Nit en Blanco en la cinquena edició de la gran festa estival dels museus, organitzada per l’Ajuntament d’Alacant, amb el MACA, Cigarreras i la Sala d’exposicions de la Llotja; la Diputació, amb el MARQ, i l’Institut Juan Gil Albert; Aigües d’Alacant, amb el Museu d’Aigües; la Universitat, amb el MUA; i el Museu The Ocean Race, a la ciutat d’Alacant recolzen l’èxit de participació de la ciutat, que va registrar un augment de quasi 400 persones respecte a l’any passat.

La Vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, va acudir al MACA, al costat de l’edil de Cultura, Antonio Manresa i es va mostrar “emocionada per l’èxit de públic i per l’enorme qualitat de les propostes que s’oferien per a alacantins i visitants durant tota la nit”. Hem d’apostar des de les institucions d’una manera decidida per la cultura i els museus alacantins, per que molts d’ells, continuen sent els grans desconeguts malgrat l’enorme valor de les seues col·leccions i l’esforç que realitzen per a acostar-les al públic amb les seues nombroses activitats com la de hui”.

El MACA va apostar un any més per un complet programa per a tots els públics, que incloïa un reeixit taller familiar, música en directe en l’hall del museu i en la Plaça de Santa María, un espectacle de malabars, acrobàcies i clown, i la presentació de l’el catàleg “Abans de l’art”, realitzat en col·laboració amb la Fundació General de la Universitat de València i la Col·lecció Martínez Guerricabeitia. Al Museu es van acostar 1418 persones de 20 a 01 hores.

A les xifres de persones que van accedir al museu, cal afegir, les al voltant de 1500 persones que es van congregar en la Plaça i al Carrer la Vilavella durant totes les hores de la nit.

La Llotja va comptar com a única protagonista amb la macro exposició Titanic. The Reconstruction, l’entrada del qual va ser lliure de 21.30 a 23.30, aconseguint l’espectacular xifra de 700 visitants.

Per la seua part Cigarreras, va batre tots els rècords d’assistents durant una Nit en Blanco, reunint 1385 persones al cinema, i dansa que van programar per a la jornada.

Al costat dels tres museus municipals, el Museu d’Aigües amb 270 visitants, el Museu de la *Volvo amb 520 visitants, el MARQ, amb 2779 visites, el *MUA amb 300 persones, i l’Institut Juan Gil Albert amb 60, van participar un any més en la celebració.