El mal estat d’un mur de L’Ereta provoca la tancada d’un dels accessos al Castell de Santa Barbara

0
448

L’Ajuntament d’Alacant procedirà al tancament d’un dels accessos del Castell de Santa Bàrbara, concretament el que es realitza a través de la passarel·la de l’Ereta, després del despreniment aquest matí d’un dels murs.

Efectius del SPEIS han senyalitzat i delimitat la zona amb tanques, però després d’examinar la mateixa s’ha aconsellat tancar totalment l’accés com a mesura de precaució davant noves ensulsiades o despreniments.

El despreniment arriba després que el passat 5 de maig l’Ajuntament d’Alacant, a través de la Regidoria de Cultura, demanara a la Generalitat els permisos necessaris per a poder escometre les obres en un monument catalogat com Bé d’Interés Cultural (BIC). Alguna cosa que el govern autonòmic s’ha apressat a enviar aquest mateix matí per correu electrònic en tindre coneixement del desperfecte.

“Això es podria haver evitat si a València ens hagueren fet cas des del principi, perquè des del primer moment en què arribem al govern advertim del mal estat de la muralla i de la necessitat de realitzar les actuacions corresponents”, ha explicat María Dolores Padilla, edil de Cultura.

La regidoria enviarà un ofici a Urbanisme de manera urgent per a realitzar els tràmits oportuns i procedir a reparar la zona danyada, així com unes altres que es troben en mal estat. Per a això ja està prevista una partida pressupostària de 106.000 euros.